Hlavní obsah

Co muže při seznamování odrazuje

Foto: Dragon Images, Shutterstock.com

Foto: Dragon Images, Shutterstock.com

Reklama

Seznamování je zábava, hra. Někdy sice trochu napínavá jako detektivka, ovšem rozhodně ne tragédie. A najít parťáka pro život může být i celkem snadné. Stačí, když potenciální partnery neodradíte hloupostmi, které ženy při randění bohužel často dělají.

Článek

Určitá nervozita a nejistota k randění patří. Vlastně to dodává téhle „hře“ na zajímavosti. Pokud však máte pocit, že neustále prohráváte a po pár schůzkách je konec, možná děláte některou z následujících chyb. Co podle odborníků muže při seznamování odrazuje?

1. Až příliš moc racionality

Jestli už za sebou máte pár milostných zklamání, určitě se snažíte odhadnout, jak to dopadne tentokrát. Méně se vznášíte a víc přemýšlíte. Hodnotíte každé slovo, pohyb, gesto. Analyzujete, co to znamená, co to vypovídá o jeho úmyslech. Přemýšlíte, jak z něj dostat co nejvíc informací, abyste měly svoje úvahy na čem stavět.

Tím se ze schůzek vytrácí hravost a uvolněnost, která minimálně k začátkům patří. Racionalita vás brzdí. „Jděte si první schůzky užít, jako když vám bylo šestnáct. Nechtějte po muži zpověď pro vaše lustrační účely, přestaňte řešit, zda je to typ, který při vyslovení slova ‚rodina‘ hází zpátečku. Jsem přesvědčený, že každá žena má radar, který se rozsvítí, jakmile vycítí, že něco nehraje. Než abyste se snažily o umělé budování důvěry sérií ubezpečovacích otázek, nechte randění přirozeně plynout. Fajn chlapa jinak dost možná odradíte,“ radí vztahový kouč ze Školy pro ženy Jan Šulec.

2. Skleníková květinka

Většina mužů ocení, když má po boku upravenou, voňavou a něžnou květinku – ženu, za níž se kdekdo s chutí ohlédne. „Co ale doopravdy milují, je, když si jejich bohyně umí na sebe vzít i kraťasy, pohorky, na záda batůžek se svačinou a nebojí se vyrazit třeba na výlet pod stan,“ tvrdí vztahová koučka Kateřina Chytra.

Nebuďte jen skleníkové orchideje, buďte i holky do trochy nepohody. Muži sice touží po ženách, které mohou ochraňovat, ale rozhodně nechtějí ukňourané fifleny, pro které neexistuje nic jiného než pětihvězdičkový hotel.

Foto: Mladen Mitrinovic, Shutterstock.com

Nebuďte ukňouraná květinka, to muže nebavíFoto: Mladen Mitrinovic, Shutterstock.com

3. Vulgarity a drsnost

Jsou samozřejmě situace, kdy je peprný výraz namístě. Ale říkat za každým druhým slovem „ty vole“, nedokázat dát dohromady jedinou větu bez vulgarity, to většina mužů toleruje pivním kamarádům, ale u partnerky je to spíš odrazuje. „Netvrdím, že žena musí oplývat slovníkem filmů z dob první republiky, na druhou stranu přehnaná vulgarita a drsnost vám prostě nesluší,“ potvrzuje Jan Šulec.

4. Neschopnost říkat „ne“

Žádný rozumný, inteligentní a sebevědomý muž netouží po loutce, která mu nikdy neodporuje. To platí nejen pro běžnou konverzaci, kdy by se ženy neměly bát muži oponovat a mít na určité věci jiný názor, ale především na oblast sexu.

Tam je umění říct ne důležité. „Umět muže zdravě odmítnout je při seznamování jednou z nejdůležitějších ženských kvalit. Muž je lovec a bude vždy zkoušet, kam až jej žena pustí. Je to jedině a pouze ona, kdo nastavuje sexuální hranice! A právě nesnadné dostižení muže doslova magnetizuje – odmítnutí samozřejmě nesmí být sprosté, tvrdé ani hysterické, ale inteligentně a včasně podané,“ radí Kateřina Chytra.

Foto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Nechte muže, ať vaše kvality odhalí sám, nechlubte se před ním, vyzní to křečovitěFoto: adriaticfoto, Shutterstock.com

5. Chlubení a vytahování

Nesnažte za každou cenu dokázat, jak jste skvělé. Nechlubte se, kolik mužů o vás má zájem, kolik pozvánek na sklenku musíte odmítnout, jak nenahraditelné jste v práci, co všechno umíte a zvládáte... Tohle chlapa spíš otráví.

Je s vámi na rande, takže se mu nejspíš líbíte. A že za to stojíte, určitě pozná sám. „Zdravě sebevědomá žena ví, že její skutečná síla a atraktivita vyplývá z ní samotné, ne z houfu údajných ctitelů. Přehnaná snaha o vytvoření dojmu bezchybnosti a absolutní soběstačnosti vzbuzuje v mužích smíšené pocity. Žena si může dovolit něco neumět či nezvládnout, a pokud se ještě dokáže roztomile pousmát nad vlastní nedokonalostí, v muži zažehne plamínek ochránce, který je mu přirozený a velmi příjemný,“ vysvětluje Jan Šulec.

Reklama

Související témata:

Načítám