Hlavní obsah

Co muži na ženách opravdu nemohou vystát? A jak být jiná?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tak jako vy dokážete z fleku vyjmenovat věci, kterými vás muži dovádí k šílenství, mají seznam nachystaný i pánové. A nejedná se o nic velkého, často jde vlastně o drobnosti. Jenže je děláte denně!

Článek

Záchodové prkýnko neustále zvednuté, špinavé ponožky uprostřed ložnice a dech vonící po česneku, kdykoli přijde drahý muž z pětipiva? Štve vás to, že? A nic se s tím nedá dělat, i když jste o tom zkusily hodit řeč tisíckrát.

A teď si představte, že i muži mají pár drobnůstek, které by rádi prodiskutovali. Věci, které je přece tak snadné změnit, a neděje se to. Jaké věci muži na ženách nemůžou vystát a to hlavně proto, že se dějí neustále?

1. Vždycky mají poslední slovo

Výměna názorů, plodná partnerská diskuze nebo dobře vedená hádka může vztahu prospět. Ale musí se jet podle pravidel.

Nejdřív je dusno, jeden z partnerů má něco na srdci a vyčkává. Pak bouchnou saze, zvyšuje se hlas, vzduchem létají argumenty. Intenzita ale postupně slábne a nakonec dojde ke smíru, najde se řešení. A teď? Teď to v logickém světě mužů končí, máme happy end a klidně se může dít i nějaké to usmiřování. Jenže! Za pár minut se žena ozve: „Ale stejně si myslím...“

Tak takhle ne! Nechtějte mít vždycky poslední slovo. A to i když jste přesvědčené, že jste měly pravdu, že vaše řešení bylo lepší. Vztah je o vzájemném respektu, o tom, že si dáte prostor a občas i ustoupíte.

2. Auto je pro ně jen auto

Jedna z věcí, která mužům opravdu leží v žaludku, je vlažný vztah žen k autům. Ano, je to věc k užívání, ale to neznamená, že se k ní jako k věci budeme chovat.

Pánové vůz měsíce pečlivě vybírají, s láskou oprašují a pak přijde žena, udělá si z jejich miláčka jídelní vůz, dovolí tu dětem svačit, vůbec neleští palubní desku a kdyby to šlo, natankuje špatné palivo.

Necháváte na křižovatce zařazeno? Tajíte ťukance a pak je svádíte na arogantní řidiče? Zkuste jednou za čas z auta vyklidit kelímky od kávy a na benzince využít čas a umýt okno. Odměna jistá! A víte, kdo je lepší řidič, jestli muž, nebo žena?

Foto: ShutterDivision, Shutterstock.com

Vždyť je to jen pár drobků pod volantem, co pořád ten morous řeší?Foto: ShutterDivision, Shutterstock.com

3. Drbou na sociálních sítích

Ženy drbaly lidi za kopcem odjakživa, muži u toho tiše seděli a s pohledem do plamenů přemýšleli o úspěšné bitvě. Řešení životů druhých k ženám patří, jsou společenské a zajímají se. Muži se to naučili nekomentovat.

Ale s rozpukem sociálních sítí tráví ženy často více času online než v reálném světě a baví se životy lidí, které nikdy neviděly. Tohle prostě pánům hlava nebere. Partnerka přilepená k mobilu závistivě prská, jak dobře se mají lidé z online světa!

Co s tím? Telefon zahodit a uvědomit si, jak dobře se máte vy!

4. Zásadně chodí pozdě

Nechat na sebe chvilku čekat a udržovat muže v napětí je v pořádku na prvních schůzkách. To může být ještě roztomilé. Ale chodit pozdě s železnou pravidelností a vlastně to považovat za normální, je neslušnost.

Muž je připravený a cinká klíčky u dveří, nachystaný jet na rodinnou oslavu (to, že se mu moc nechce, je věc druhá). Vy běháte kolem s mokrou hlavou a přemýšlíte nahlas, jestli si ještě stihnete objednat vhodné šaty online, protože nemáte co na sebe. Nedivte se pak, že v autě není zrovna veselá nálada.

Správní muži chodí rádi včas, tak jim do toho neházejte vidle a překvapte je dochvilností!

Foto: Tinatin, Shutterstock.com

Jejda, tak dneska zase včas nepřijdu, ale to už ani nikdo nečeká...Foto: Tinatin, Shutterstock.com

5. Čekají na prince na bílém koni

Ženy mají sklony k přehnanému romantismu, a to muže štve. Dospívaly v pokojích oblepených plakáty s krasavci z chlapeckých skupin, ztotožňovaly se s hrdinkami různých milostných románů a pak přišel pan Grey a ony sní o tom, jak si je odvede do své herny.

Problém nastává ve chvíli, kdy začnou mít ženy pocit, že doma je to nudné, chybí vášeň a svému partnerovi dávají nelibost najevo. Čekat prince na bílém koni není fér, dámy. Chtít po partnerovi taneční pohyby Patricka Swayzeho, milostná vyznání ve stylu Richarda Gera a pekáč na břiše jako Matthew McConaughey? Co si budeme povídat, ani my bychom v souboji nevěst s Angelinou nebo Kate nejspíš neuspěly.

A jestli máte po zhlédnutí Padesáti odstínů šedi pocit, že šedý je tak maximálně váš život, tak převezměte iniciativu a nenechte všechno na Christianovi, Ana se nakonec taky celkem odvázala!

Chcete mít dobré manželství? Tak se zbavte chyb, které dělali vaši rodiče. Byly to tyhle

Reklama

Související témata:

Načítám