Hlavní obsah

Co o vás odhalují vlastní sexuální fantazie?

Foto: andrey_l, Shutterstock.com

Foto: andrey_l, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Téměř každý má sexuální fantazie. Jaké poselství se za nimi ukrývá? Pokud ve své mysli krotíte muže jako domina, patříte v běžném životě k těm ušlápnutějším. A jak je to v případě milování na veřejnosti nebo touhy po dobrodružství s cizincem?

Článek

Co se děje v našich hlavách, je naprosto soukromé. Představujete si, jak si užíváte s robotem kdesi ve vesmíru? No a co! Nikdo vás nemůže soudit na to, že jste příliš odvážní, zkažení nebo úchylní. Fantazie jsou fantazie. Jak na ně pohlíží známá britská sexuoložka Tracey Cox?

„Analýza fantazie je trochu jako analýza snů. Jde spíše o individuální výklad než o obecné pojmy. Existují však některá společná témata, která zkrátka a dobře platí pořád,“ popisuje sexpertka na svém blogu a přidává konkrétní příklady.

1. Bezpečně znásilněná

Fantazie „bezpečného znásilnění“ představuje stav, kdy podvědomě toužíte se uvolnit a vaše duše prahne po tom nechat se pohltit situací a rozkoší. V podstatě druhému předáváte zodpovědnost a kontrolu. „Někteří lidé si myslí, že ženy skutečně chtějí být znásilněné. To je omyl. Nucení k sexu ve fantazii není bolestivé, násilné ani děsivé,“ podotýká Tracey Cox.

2. Neodolatelně sexy

Dokonce i ti nejskromnější lidé si přejí být žádoucí, proto si představují, že jim svět a milenci padají k nohám (8 bodů, že jste přitažlivější, než si myslíte). Je to normální? Samozřejmě. Podle výše uvedené odbornice se jedná o všeobecnou potřebu zájmu ze strany okolí. Někdy se opakující představy o neodolatelnosti stávají nevědomým strachem, že ve skutečnosti je opak pravdou. „Pak se ozývá nízké sebehodnocení,“ tvrdí Tracey Cox.

3. Domina, krotitelka mužů

Žena, která ovládá muže nebo je má rovnou za sexuální otroky působí agresivně. Tyto fantazie jsou obzvláště populární u žen, které v reálném životě bývají plaché a nenáročné. Touha být dominantní šéfkou tak láká aspoň prostřednictvím snění. A pochopitelně je povoleno si ve svém vlastním příběhu vzít to, po čem člověk touží – a bez povolení.

4. Sex s kýmkoli jiným než s manželem

Soused, kolega z práce, bývalý partner a další terče rozkoše. Znepokojuje vás, že s nimi ve svých myšlenkách máte sex? Syndrom „chceme to, co nemůžeme mít“ je v sexu obzvláště silný. „Možná právě procházíte nějakou krizí, během které vás partner nemůže uspokojit, proto máte pocit, že na druhé straně hřiště je tráva zelenější,“ objasňuje Tracey Cox.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Ženy, které sní o vlastní dominanci v posteli, bývají v životě spíše plachéFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

5. Snění o orálním sexu

Orální sex je oproti tomu klasickému vnímán jako intimnější. Fantazírujete-li o něm, chcete být vroucně sexuálně přijati tělem i duší. Váš postelový zážitek má být maximální a mimozemský, přejete si prožít něco hlubšího.

6. Sex s osobou stejného pohlaví

Je to tak běžné, že ženy mají sexuální fantazie o jiných ženách. „Jednoduše přemýšlejí o své sexualitě, jsou zvědavé a otevřené novým možnostem. O ničem jiném to není,“ zastává názor Tracey Cox. Víte, které z celebrit jsou lesby?

7. Divočina na veřejnosti

Obdiv, ukázka dovedností i střet se zákonem, který symbolizuje vzpurnost a choutky jít proti proudu. To všechno vám podvědomí našeptává v případě, že fantazírujete o sexu v letadle, na náměstí či v autě zaparkovaném u supermarketu. Adrenalin nebo touha po pozornosti je váš život.

8. Anonymní sex

Užít si sex s někým, koho neznáte? Tenhle zážitek je zbavený všech emocí. Vyhýbáte se očnímu kontaktu, jenž představuje intimitu, pravděpodobně nejste ochotní na vztahu i sexu v reálném světě pracovat, proto se ve svých myšlenkách radši oddáváte neosobním zkušenostem. Možná máte v ruce i rákosku…

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Rychlý sex bez citové vazby je jedna z nejčastějších fantazií mužů i ženFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

9. Sado–maso

Mírný sadomasochistický výprask je společná fantazie obou pohlaví a má biologické podtóny. „Agresivita je v živočišném světě běžná. Některé samice ovulují, když je samec kousne,“ vysvětluje Tracey Cox s tím, že tento druh vzrušení je o zvýšeném průtoku krve do erotogenních zón, jako jsou hýždě a genitálie. „A taky o záměrně vyvolaném pocitu viny. Vždyť přece musíte být potrestáni za své činy.“

10. Skupinový sex

Jedna z nejběžnějších fantazií u žen i mužů? Sex ve třech a skupinový sex. Opojná směsice exhibicionismu, voyeurismu, zvědavosti a lidské touhy po nadbytku láká a škádlí mysl. V podstatě se jedná o jakési mentální cvičení, neboť většina lidí je ve svých touhách odvážnější než v postelích. Takže, klidně sněte dál!

A teď vám ještě poradíme, jak být dobrá v posteli!

Načítám