Hlavní obsah

Co na sebe ke štědrovečerní večeři?

Foto: F&F

Slavnostní příležitost vyžaduje slavnostní outfitFoto: F&F

Reklama

Předvánoční shon se blíží ke svému konci a den, kdy se budou dozlatova smažit kapři a rozdávat dárečky je téměř za dveřmi! Co si ale na takový slavnostní večer obléknout? Poradíme vám, v čem usednout k (nejen) štědrovečerní večeři.

Článek

S Michalem jste mohli jak originálně zabalit dárky a Magda zase doporučila, jak se při vánočním úklidu nesedřít z kůže. Vaším posledním bojovým úkolem (nejlepší na konec!) bude výběr krásného slavnostního oblečku. A pak už jen cukroví, pohádky a vánoční pohodička.

Ať už Vánoce milujete nebo se modlíte, aby byly rychle za vámi, měla byste jim prokázat alespoň trochu respektu a dát si na svém oblečení záležet. Tepláky proto nebudou tou nejvhodnější volbou a to, že jsou pohodlné a jste přeci na „domácí půdě“, není omluvou.

Na foto zleva: Ann Christine, Lindex, Marks & Spencer

Na foto zleva: F, Mango, Lindex

Róba není nutná

Jak ale říká stylistka Dana Beranová ze serveru stylistkaberanova.cz, není zapotřebí sahat po velké róbě. „Nemusíte se hned oblékat do večerních šatů a vašemu partnerovi vnucovat sako. Bohatě postačí, když si vyberete krásnou halenku v kombinaci s elegantními kalhotami nebo sukní. Pánové mohou doplnit tmavé kalhoty košilí s motýlkem a kravatou, případně mohou volit košili s rozhalenkou a kombinovat ji s vestou,“ radí stylistka. Klasické džíny nechte vy i váš partner ve skříni, přes rok si jich užijete dost.

Na foto: F

Na foto: vlevo a vpravo Mango, uprostřed Zara

Lesklé materiály bodují

Vraťme se ale k nám, ženám. Bílá barva dodá podle stylistky slavnostní punc, místo tradiční bílé košile můžete zkusit třeba tu, která má u krku větší mašli. Vypadá skvěle a má šmrnc. Zejména mladší ročníky potom určitě ocení vršky z lesklých materiálů nebo top s flirty. Pohodlí vám zaručí i hedvábná tunika. „Vytáhnout můžete také oblíbené koktejlky,“ dodává stylistka. Skvělou variantou jsou také elegantní overaly. A po jakých materiálech sáhnout? Na slavnostní okamžiky se hodí zejména satén, samet, krajka nebo hedvábí.

Na foto: Lindex

Přidejte doplňky

Nezapomeňte potom zejména na šperky. „Vánoce jsou ideálním okamžikem k oprášení rodinných klenotů,“ říká stylistka Beranová. Zlato, bílé zlato, platina i drahé kameny vyniknou ve světle svíček a vy budete na Štědrý den tou nejkrásnější. Nebojte se výrazných náhrdelníků, náramků ani náušnic.

Podobné modely nevyužijete jen u štědrovečerní večeře, ale i během svátků nebo zkrátka kdykoli v roce, kdy chcete vypadat slavnostněji.

Tak si ty výjimečné chvíle užijte!

Reklama

Související témata:

Načítám