Hlavní obsah

Co na vás prozradí drink, který pijete v baru? Víc, než čekáte!

Foto: Profimedia

Dámy, pozor na to, co pijete v přítomnosti muže, po kterém toužíte. Zvolený nápoj o vás hodně vypovídáFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V baru, na pláži i v restauraci na sebe můžete prozradit hodně věcí, aniž z vašich úst vyjde jediné slovo. Stačí, co si objednáte k pití, a muži hned mají jasno, co chcete! P. S.: Na vodu pozor!

Článek

Trendy v seznamování se mění. Teď třeba frčí tak zvané „eyegazingparties“, kdy se dva lidé dvě minuty dívají do očí, ale vůbec u toho nemluví.

Jistě, doba jde kupředu a nápady taky, ale to, co při seznamování ještě dlouho zůstane neměnné, je komunikace pomocí řeči těla. A pozor, i volba nápoje hraje nemalou roli!

Podvědomí? Práskne vás!

Britská sexuoložka a seznamovací guru Tracey Cox říká, že často se lidé mazlí s nevinně vyhlížejícími předměty způsobem, který naznačuje, o čem ve skutečnosti sní. Typické je třeba hlazení vinné sklenky nebo hrdla láhve.

„Zejména ženy mají sklon bezděčně přejíždět prsty po válcovitých předmětech, než si zděšeně uvědomí, co dělají,“ popisuje ve své úžasné knize Superflirt. Toto gesto naznačuje, že dotyčná aktérka je k mání. Bude mít hodně nápadníků? To se ukáže podle obsahu její skleničky. Nebo snad půllitru? Tohle je stručný seznam nejnápadnějších signálů podle volby nápoje!

Long drink

Druh míchaného, alkoholického nápoje, který by se dle pravidel společenského chování měl popíjet aspoň 30 minut, obvykle vyžaduje náročnější přípravu. Pokud si ho během schůzky objednáte, naznačujete tím, že potřebujete získat čas. „Považujete událost za výjimečnou a chcete ze sebe vydat to nejlepší,“ vysvětluje odbornice.

Foto: Profimedia

Long drink je „funkční" volbou :-)Foto: Profimedia

Koktejl

Nápoj vzniklý smícháním několika nápojových surovin symbolizuje slibnost, uvolnění a chuť bavit se. Muži by si ho ale objednávat neměli. Při jeho popíjení působí zženštile.

Masivní džbán nebo tuplák piva

U piva je situace poněkud ošemetná. Hodně záleží na prostředí a společnosti. V očích „snobů“ můžete působit hrubě, naopak v příjemné hospůdce v Krkonoších váš společník uvítá, že si s chutí dáte půllitr. V uvolněné společnosti žena s „pivsonem“ působí přirozeně a bezprostředně. A co pivo v láhvi? Podle Tracy Cox ženy popíjející zlatavý mok bez sklenice dávají najevo svou obhroublost. Tak pozor na to!

Tvrdý alkohol

„Z nejrůznějších důvodů absolutní tabu. Vytváří zdání, že hodně pijete a spějete k alkoholismu. Budíte dojem, že jste nervózní, když potřebujete tak silné povzbuzení,“ vyjmenovává sexuoložka s tím, že když si dáte cokoli od vodky po whisky, ve druhém to vyvolává i dojem uspěchanosti. Proč? Vypití skleničky trvá krátce. Jede vám snad vlak? Že ne a proto si dáte ještě jednu? No, budete pod obraz, než ze sebe vysoukáte jednu kloudnou větu! Radši vsaďte na klasiku!

Foto: Profimedia

Víno či sekt, zvláště když si váš vyvolený dá s vámi, značí, že se vám oběma na schůzce líbíFoto: Profimedia

Víno

„Kultivované pití a vynikající námět k hovoru. Jestliže se domníváte, že váš společník má v tomto oboru jisté znalosti, zeptejte se ho, jestli se v něm vyzná,“ podotýká expertka a dodává, že sdílení láhve představuje příjemné sbližovací cvičení a dvojhlasné „ano“, když se číšník zeptá, zda si budete přát další. Zpravidla to vysílá jasný signál, že oba chcete pokračovat. K tomu ale nemusí dojít, pokud vyměníte víno či koktejl za vodu či džus!

Velký problém? Nealko!

„Pijáci jsou z abstinentů mírně nervózní. Jestli vůbec nepijete, řekněte to svému společníkovi a ujistěte ho, že on se drinku vzdát nemusí. Pokud normálně pijete, ale na schůzce to nemáte v úmyslu, říkáte tím, že dnes nechcete v ničem zajít příliš daleko,“ uzavírá Tracey Cox, která má na mysli konverzaci nebo uvolnění. Budete za studený psí čumák…

Foto: Archiv firem

Servírujte své oblíbené drinky stylově. Zde přinášíme malou inspiraciFoto: Archiv firem

A co na lovu popíjíte vy? Potřebujete si dodávat kuráž tvrdým alkoholem, nebo jedete na vlně bílého nebo červeného vína?

Načítám