Hlavní obsah

Co na vás prozradí obličej?

Foto: Thinkstock

Pomocí fyziognomie odhalíte, co je kdo začFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotka toho o nás hodně prozradí! Tvar obličeje odhalí základní povahové rysy, rozložení očí ukazuje, čeho bychom mohli dosáhnout. Nos zase značí, jak se chováme navenek. Odborník to dokáže pospojovat a zjistit o nás to, co skrýváme! My jsme to vyzkoušeli. Psycholog Aleš Kalina posoudil tři známé osobnosti. Jaká je Angelina Jolie, Madonna či Tiger Woods?

Článek

Fyziognomie, tedy věda, která se zabývá tím, co o člověku vypovídá jeho obličej, má dlouhou historii. Psycholog Aleš Kalina tvrdí, že z fotky lze vyčíst v podstatě vše. „Když se na fotografii soustředím, sleduji všechny rysy obličeje, tak po nějaké době mi to začne takříkajíc naskakovat. Při této práci nepoužívám logiku,“ popisuje Aleš Kalina svou metodu.

„Poznám, co si o sobě člověk myslí, jaký bude ve vztahu, jaký v kolektivu, jak se například bude chovat, když nebude po jeho, a podobně,“ vyjmenovává Aleš Kalina. A jak moc je jeho metoda spolehlivá? Zatím prý neměl jedinou reklamaci. „Naopak, kdykoli jsem to já sám podcenil, třeba při výběru zaměstnance, tvrdě jsem na to doplatil.“

Aleš Kalina pro server Proženy.cz analyzoval fotografie herečky Angeliny Jolie, královny popu Madonny a slavného záletného golfisty Tigera Woodse:

Foto: Foto IsifaAngelina Jolie: Ztracená ve své chytrosti

Její základní vlastností je inteligence. Vždy toho využívala, aby dosahovala všech svých cílů a tužeb. Nikdy by se ale nesnížila k tomu, aby si něco vynucovala. Je natolik chytrá, že dokáže svého dosáhnout bez dupání, vztekání či řevu. Kontakt s ní, ať už pracovní či soukromý, není pro druhé vůbec snadný. Vždy je důkladně připravená, vše má dokonale naplánované, dopředu promyšlené a nic neponechá náhodě. Jen málokdy ji může někdo přistihnout při něčem rychlém, neplánovaném, impulsivním. Stejně zodpovědně přistupuje k nové filmové roli, ale třeba i k obyčejnému setkání s přáteli. Vždy musí být vše perfektní!

Poslední dobou je ale tak trochu v koncích. Není spokojená, dosahování cílů (pracovních či v osobním životě) jí už nestačí. I když téměř vždy dosáhne všech svých předsevzetí, cítí, že je to málo. Chybí jí vnitřní klid, pohoda a celistvost osobnosti. Ale netuší, jak toho dosáhnout.

Foto: Foto IsifaMadonna: Stále má pocit, že toho dokázala málo

Vždycky toho chtěla hodně dosáhnout! Chtěla být úspěšná, slavná, chtěla měnit svět, do všeho mluvit, podílet se na velkých změnách. Měla obrovské plány! Toužila být úžasná, dokonalá a chválená. A jakkoli se může zdát, že se jí to podařilo, ona má pocit, že je to stále málo. Tyto pocity sice zakopává hodně hluboko, přesto se občas objeví a trápí ji. V životě ji mnohokrát převálcovala totální prázdnota.

Ke svému okolí je velmi nedůvěřivá. Nikoho si k sobě jen tak nepustí, každého si nejdřív důkladně prověří. Je jí jasné, že do jejího světa by se chtěl leckdo dostat. Bojí se, aby ji někdo nepodvedl a nezničil.

Foto: Foto IsifaTiger Woods: Je to jenom pozlátko

Jakkoli se to může zdát nemožné, tenhle slavný golfista o sobě moc velké mínění nemá. Je přesvědčen o své naprosté průměrnosti. Neustále bojuje s pocitem, že ať se sebevíc snaží, nic neudělá pořádně. Je si jist, že se mu nikdy nic nepodaří. Že ať udělá cokoli, vždy to nebude ono. Kdesi v něm dřímá malý obyčejný kluk, který by toho chtěl hodně dokázat, být nejlepší, ale ví, že na to nemá.

Žije vlastně dva životy. Ten vnější, který je úspěšný, slavný a nádherný, je ale jen pozlátko. Jeho vnitřní život je jeden velký boj, kde se střídají pocity toho, co by měl, a toho, že to nedokáže. Proto ani vztah s ním není žádná slast. Do svého vnitřního světa totiž nikoho nepustí, nikomu svou „slabost“ nechce ukázat.

A práce? Ta pro něj už dávno není zdrojem potěšení. I tam už dorazil bič v podobě pocitů a nutkání, kolik by toho měl dosáhnout, co a jak by měl udělat, aby byl „veliký“. Přestože tedy žije zdánlivě nádherný život, ve skutečnosti žije jako chudák.

Co si o tom myslíte, milé čtenářky? Vážně na nás obličej dokáže tolik prozradit? A co si myslíte o Angeline, Madonně či Tigeru Woodsovi? Podělte se o své názory v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám