Hlavní obsah

Co se ženám v sexu líbí? Muži jsou úplně vedle!

Foto: Thinkstock

Muži o svých vědomostech a dovednostech moc nepochybují, ale možná by měliFoto: Thinkstock

Reklama

To je ale sebevědomí! Zdá se, že pánové o svých postelových vědomostech moc nepochybují. Podle průzkumu jsou přesvědčeni, že o ženské sexualitě ví vše, co je potřeba. Ženy mají ale trochu jiný názor!

Článek

Nedávný průzkum společnosti Soft Paris, která se zabývá prodejem erotického prádla a pomůcek, ukázal, že muži o sobě v oblasti sexu příliš nepochybují. Ale možná by měli!

Víme vše, co je potřeba

Celé dvě třetiny dotazovaných mužů (65 procent) v průzkumu, který zveřejnil britský deník Daily Mail, s jistotou tvrdily, že o ženské sexualitě ví vše, co je potřeba. Prý mají jasno v tom, co ženy v posteli potřebují a po čem touží. Jenže dotazované ženy to vidí trochu jinak. Jen 49 procent s pány souhlasilo, zbytek si myslí, že mají rozhodně co zlepšovat.

Vypadá to, že pravdu mají ale tak trochu obě strany. Celé polovině dotazovaných mužů se totiž třeba povedlo lokalizovat ženský G bod a jen tři procenta neměly ani mlhavou představu o tom, kde by mohl být. A to není vůbec špatný výsledek. Jenže zase 23 procent mužů nemělo vůbec tušení, kde hledat klitoris, což je naopak hodně smutné!

Foto: Thinkstock

Ani znalosti ženské anatomie nejsou u pánů na výbornouFoto: Thinkstock

Odlišné představy

Navíc se ukázalo, že muži si o ženách a jejich sexualitě myslí mnohé, ale ne vždy se to shoduje s realitou. Došlo třeba i na otázku, zda na velikosti penisu záleží. Jen čtyři procenta mužů byla přesvědčena, že ano, že průnik a velikost penisu má vliv na slast, kterou žena prožije. Jenže celých dvacet procent žen uvedlo, že na velikosti prostě záleží!

A poněkud scestné představy mají pánové i o ženské masturbaci a o předstírání orgasmů. Zhruba 37 procent mužů je přesvědčeno, že jejich partnerka každé třetí vyvrcholení hraje. Ale jen 16 procent žen se k troše postelového divadla přiznalo. A u sebeukájení jsou pánové ještě víc mimo! Jsou totiž pevně přesvědčeni, že masturbaci se čas od času věnuje každá žena. Jenže 22 procent žen uvedlo, že nikdy nemasturbují!

Vázne komunikace

Jakkoli si tedy pánové myslí, že ženy nad jejich výkony žasnou, nemusí to tak nutně být. „Realita bývá bohužel někdy smutná, ale pravdou je, že leckdy zbytečně," říká párová terapeutka Lucie Mucalová z Cloud 9 Institute Brno.

Foto: Thinkstock

Chyba ale není jen na straně mužů. Ženy by se měly naučit o svých potřebách a touhách mluvitFoto: Thinkstock

Nelze ale vše svádět jen na muže. Kdyby spolu totiž partneři otevřeně mluvili, nejspíš by se řada věcí vyjasnila. „Průzkum ukázal, že je určitá komunikační propast mezi pohlavími. Z toho pak plynou rozdíly v tom, co si muži o ženské sexualitě myslí, a jaká je skutečnost,“ říká mluvčí Soft Paris.

To potvrzuje i Lucie Mucalová. „Ženy se stydí říkat, co se jim v sexu líbí, co by chtěly změnit, po čem touží. A aby neztratily muže, pějí chválu i na milování, které nebylo uspokojivé. Ženy často nejsou v této oblasti upřímné, nechtějí zranit mužské ego. A pak dochází k tomu, že muž z této chvály čerpá a má pocit, že v oblasti sexuality je nepřekonatelný," vysvětluje Lucie Mucalová.

Dobrou zprávou je ale to, že většina mužů je otevřená tomu se o ženském těle a sexualitě dozvědět víc. Uvedlo to celých 75 procent dotazovaných pánů. Tak jim v tom, milé dámy, musíte trochu pomoct, být upřímné a nestydět se mluvit o intimnostech.

A co váš partner? Ví, jak vás potěšit, nebo má také rezervy?

Reklama

Načítám