Hlavní obsah

Čočkový salát s cuketou a chorizem

Hodnocení:
(2)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
16 minut
Náročnost
nízká

Došly vám nápady na večeře? Zkuste jídlo s klobásou! Takový čočkový salát s chorizem vám dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami!

Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g červené čočky
  • 1 salám chorizo
  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • 3 šalotky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst hladkolisté petržele
Článek

Postup

Krok 1: Čočku dejte vařit podle návodu na obalu, ale pozorně hlídejte, aby se nerozvařila. Většinou jí stačí tak 7 minut.

Krok 2: Šalotky nakrájejte na kolečka, mrkev očistěte, cuketu omyjte a obojí nastrouhejte nahrubo. Rozehřejte pánev s olivovým olejem a zeleninu na ní zprudka opékejte asi 3 minuty.

Krok 3: Vyjměte ji, vložte do větší misky a na stejnou pánev vložte chorizo pokrájené na půlkolečka. Klobásu opékejte tak dlouho, dokud nepustí většinu svého tuku, trvá to asi 6 minut.

Krok 4: V míse smíchejte zeleninu, uvařenou čočku, posekanou petržel a chorizo. Osolte, opepřete a okyselte vinným octem podle chuti. Dejte vychladit do lednice. Podávejte samotné nebo jako přílohu.

Máte radši fazole než čočku? Nevadí, připravte si pikantní směs s klobásou a fazolemi.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek