Hlavní obsah
2,9
(18)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jste toho názoru, že ty nejlepší dezerty jsou snadné, sladké, krásné a s čokoládou? V tom případě je nám potěšením, že vás můžeme seznámit s šéfcukrářkou Lindou Procházkovou a receptem na její kobližky!

20 min.
Příprava
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
30 kusů
  • 200 g mascarpone
  • 500 g čokolády 60%
  • 100 g másla
Těsto na obalování
  • 3 vejce
  • 75 g másla
  • 75 g cukru krupice
  • 7 g soli
  • 75 g kakaa
  • 375 g hladké mouky
  • 375 g šumivého vína
  • 500 ml oleje na smažení
špejle
    K podávání
    • zmrzlina
    Článek

    Postup

    01.

    Začněte zevnitř, tedy čokoládovými náplněmi. Ty totiž nejprve musíte nastříkat na talíř a dát do mrazáku chladit! Jak přesně na to? V hrnci na mírném ohni rozehřejte mascarpone s čokoládou. Když je směs tekutá, stáhněte plamen, vmíchejte máslo a vše dejte asi na půl hodiny do lednice mírně zchladit.

    02.

    Poté hmotu vyšlehejte dotuha, naplňte jí sáček a stříkejte menší čokoládové pusinky, ideální k tomu je plochý prostorný talíř pokrytý pečicím papírem,“ popisuje postup Linda Procházková. Pusinek by mělo vzniknout asi 30. Vše dejte do mrazáku a mezitím můžete nachystat těsto k obalování.

    Foto: Mona Martinů

    Zchladlý základ vyšlehejteFoto: Mona Martinů

    03.

    V menším hrnci nechte rozpálit olej. V míse vyšlehejte máslo s cukrem a solí. Když vznikne jemná pěna, přidejte vejce a šumivé víno. Až nakonec do těsta všlehejte kakao a hladkou mouku.

    04.

    Čokoládové pusinky napíchněte zespoda na špejle, obalte v těstíčku a ihned smažte ponořené v oleji asi 1 až 2 minuty. Kobližky podávejte ještě vlažné s kopečkem zmrzliny. „Po nakrojení z nich bude vytékat čokoláda,“ láká k vyzkoušení šéfcukrářka.

    Foto: Mona Martinů

    Čokoládové bobánky obalujte v těstuFoto: Mona Martinů

    Foto: Mona Martinů

    Kobližky smažte zcela ponořené v olejiFoto: Mona Martinů

    Reklama

    Související témata: