Hlavní obsah

Čokoládový řepový dortík

Hodnocení:
(27)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 15 minut
Náročnost
střední

Sladké jinak? Bábovku dnes upečte třeba z červené řepy! Jak přesně na to? Následující recept vás bezpečně navede.

Ingredience pro:
1 bábovka
Bábovka
  • sůl
  • 1 lžička jedlé sody
  • 300 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • 3 ks vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 100 g hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 300 g červené řepy
Krém
  • 50 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g čerstvého sýra
Článek

Postup

Krok 1: Řepu uvařte doměkka, oloupejte a rozmixujte nebo nastrouhejte na jemno. Použít můžete i již uvařené vakuované bulvy z obchodu.

Krok 2: Tři dílky čokolády dejte stranou na ozdobu a zbylou čokoládu s máslem, ve vodní lázni nebo v mikrovlnce, rozpusťte.

Krok 3: Do směsi vmíchejte cukr, vejce, kakao i nastrouhanou řepu. Přidejte mouku se sodou a špetkou soli a pečte asi hodinu, ve vymazané a vysypané formě (nebo jako my v silikonové) při 180 stupních Celsia. Že je hotovo poznáte podle špejle zapíchnuté do těsta – po vytažení by na ní měly zůstat jen sem tam drobečky, ne tekuté těsto.

Krok 4: Nechte vychladnout, potřete krémem , smíchaným ze změklého másla, cukru a krémového sýra. Potom posypte hoblinkami z odložené čokolády.

Tip: Část mouky vyměňte za mleté mandle a těsto upečte v dortové formě. Po vychladnutí dvakrát prokrojte a promažte krémem, který připravíte z dvojnásobného množství.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama