Hlavní obsah

Čtenářka Zuzka (34): O 40 kilo lehčí a ještě pokračuje dál

 

Reklama

Jak shodit 40 kilo? Žádná kouzla v tom nejsou, ale srovnaný kalorický příjem, pohyb a k tomu kopa silné vůle a pozitivního přístupu. To pomohlo čtenářce Zuzce zatočit s nadbytečnými kily. Co hubnutí nastartovalo?

Článek

Jídlo měla naše čtenářka Zuzka (34) jako odměnu a útěchu. A tak se stalo, že se v průběhu let její váha vyšplhala až na 140 kilogramů. Loni v květnu se ale odhodlala změnit životní styl a od té doby se jí podařilo snížit hmotnost o čtyřicet kilo. A pořád se snaží dál!

Kamenem úrazu byl Zuzčin jídelníček: díky počítání kalorií a živin zjistila, že nedávala svému tělu dostatek správné energie a byla v podstatě podvyživená.

Nyní si hlídá vhodný poměr živin a ví, že i když si dá sem tam tvarohový nanuk, celá snaha rozhodně nepřijde vniveč. Jejím nejdůležitějším pravidlem je splnit denní příjem bílkovin, protože proteiny nadlouho zasytí a brání ztrátě svalů při hubnutí.

Ve videu si můžete všimnout, že gramáže v jídelníčku jsou poměrně vysoké. Jsou ale nastavené tak, aby splňovaly potřebný příjem při shazování vyššího počtu kil navíc: Zuzka dodržuje 1,6 bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti.

K tomu všemu začíná den rychlou chůzí nalačno. Co ji k proměně nejen figury, ale i celého přístupu k životu přimělo? Podívejte se na Zuzčin příběh!

Reklama

Načítám