Hlavní obsah
2,9
(18)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Večeře z mletého masa! Co říkáte na cuketu plněnou mletým masem a hermelínem? Pokud máte všechny tyto ingredience v oblibě, uvidíte, že dohromady dokážou vytvořit výbornou pochoutku pro celou rodinu.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cukety
  • 300 g míchaného mletého masa
  • 1 ks pórku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička koření gyros
  • 1 ks hermelínu
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1/2 ks hlávkového salátu
Článek

Postup

01.

Cukety opláchněte, omyjte a středy vydlabejte ostrou lžící (můžete je také nasolit a nechat vypotit, ale nemusíte).

02.

V míse pak smíchejte mleté maso, nasekaný pórek, prolisovaný česnek, vejce i koření. Směs i trochu osolte a opepřete.

03.

Masovým mixem naplňte vydlabané cukety, poklaďte je plátky hermelínu a vložte je do trouby péct při 180 stupních zhruba 30 minut. Hotové posypte posekanou pažitkou a podávejte s čerstvým salátem.

Cuketu může také naplnit po středomořsku.

Reklama

Související témata:

Načítám