Hlavní obsah

Vaříme z cukety: Rychlé dietní nudle s domácím pestem a rajčaty

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapte své nejbližší jednoduchým a zdravým receptem během chvíle. Cuketové nudle s domácím pestem, rukolou a rajčaty si rozhodně zamilujete – jak pro rychlou přípravu, tak i pro jejich skvělou chuť.

Článek

S cuketou se dá doslova kouzlit. Už jste zkoušeli cuketové nudličky? Pokud ne, rozhodně si tento zdravý zeleninový pokrm připravte, budete se k němu rádi vracet. Cuketové nudle vám s přehledem zastoupí ty těstovinové! Jsou zdravé, velmi chutné a s domácím pestem a rajčaty se skvěle doplňují!

Cuketové nudle s domácím pestem

Na 2 porce potřebujete: 1 větší cuketu (nebo 2 menší), 80 g sušených rajčat, 2–3 menší rajčata, 40 g rukoly, 20 g slunečnicových semínek, 2 stroužky česneku, 1 lžíci balzamikového octa, olivový olej, sůl, pepř, parmezán k podávání

Na pesto: 15 g čerstvé bazalky, 15 g piniových oříšků, 30 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 15 g parmezánu, sůl, pepř

Postup: Všechny ingredience na přípravu pesta vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Přendejte do skleničky a dejte vychladit do lednice.

Cuketu pořádně umyjte, rozpulte, odstraňte dužinu a nakrájejte na tenké nudle, asi 0,5 cm široké a 8 cm dlouhé. Cuketové nudličky vložte do hlubší pánve s tenkou vrstvou rozpáleného oleje. Restujte za občasného míchání zhruba deset minut, dokud nezměknou. Osolte, opepřete, přidejte nadrobno nasekaný česnek a nechte provonět. Dále přidejte na čtvrtky pokrájená rajčata a na nudličky pokrájená sušená rajčata. Zakápněte balzamikem, promíchejte a po chvíli odstavte.

Hotové nudličky promíchejte s pestem, rukolou a slunečnicovými semínky. Podávejte s nastrouhaným parmezánem.

Tip: Pesto si můžete udělat z větší dávky a nechat na pozdější použití, ať už do těstovin, nebo třeba na bagetku.

Jaké recepty s cuketou doma připravujete vy? Vyzkoušejte nápadité recepty na plněné cukety, lilky nebo papriky!

Reklama

Načítám