Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Na roštu se cuketě líbí stejně jako masu nebo houbám. Zkuste ji místo koleček netokrát nakrájet na podélné plátky a vyrobit si z ní lahodné závitky.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 150 g sýra
    7
  • 2 ks jarní cibulky
  • 7 plátků anglické slaniny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cuketu podélně nakrájejte na plátky. V pekáčku smíchejte olej, vinný ocet, utřený česnek, tymián, bazalku, oregano, pepř a sůl a v této směsi marinujte plátky cukety asi jednu hodinu. 

02.

Poté cuketu vyjměte a dejte na rošt (je dobré použít grilovací alobalový tác). Mezitím smíchejte nastrouhaný sýr a jarní cibulku pokrájenou nadrobno. Jakmile cukety změknou a lehce zhnědnou, sundejte je z grilu položte na větší prkénko. Na každý plátek cukety poklaďte anglickou slaninou a posypte strouhaným sýrem s cibulkou. Plátky cukety srolujte, spojte párátkem a můžeme je ještě krátce položit na rošt, aby se sýr rozehřál. Podávejte s bílým pečivem.

Související témata:

Načítám