Hlavní obsah

Daň za slávu! 5 dětských hvězd, které propadly alkoholu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ještě jim ani nebylo osmnáct, a už jim svět ležel u nohou. Jako dětské hvězdy měly na kontech miliony a pracovní nabídky se jen hrnuly. Zvládnout slávu v tak mladém věku ale nedokázaly a svá trápení začaly řešit alkoholem.

Článek

O slávě se říká, že po ní toužíte, jen dokud ji nezískáte. Pak už není o co stát. A pokud se proslavíte jako dítě, máte to ještě těžší. Mnoho dětských hvězdiček propadá depresím a potažmo závislostem na alkoholu a návykových látkách. S alkoholem bojovaly i tyto kdysi dětské celebrity...

Daniel Radcliffe (29)

Filmový Harry Potter strávil dětství i dospívání před kamerou. Poslední díl stejnojmenné série šel do kin, když bylo Danielu Radcliffovi 22 let (kdo z herců měří pod 168 cm?). Ačkoli vždy podával stabilně dobré herecké výkony a ve filmech mu jen málo chybělo k dokonalosti, ve skutečnosti tomu bylo jinak. Dlouhodobé problémy s alkoholem herec přiznal až po skončení čarodějné ságy. Dokonce uvedl, že v případě posledních dílů pro něj bylo běžné pít před natáčení každé scény.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Radcliffe začal pít během natáčení čarodějné série o Harry PotteroviFoto: Profimedia.cz

Amanda Bynes (33)

Co ta holka chce (2003), Super náhradník (2006), Královna ročníku (2007) nebo Panna nebo orel (2010), to jsou filmy s Amandou Bynes a těžko byste našli mileniálku, která s ní nikdy neviděla ani jeden film. Hvězda snímků pro teenagery natočila v první dekádě nového tisíciletí 11 filmů. Pak se po ní slehla zem. Vlastně neslehla. Místo stříbrných pláten začala plnit bulvární plátky. Propadla nejprve závislosti na alkoholu, poté drogám. Dosud se z toho nevzpamatovala a od té doby je to skandál za skandálem. Řízením v opilosti počínaje, rozhovory, kde tvrdí, že ji posedl mimozemšťan, konče.

Foto: Profimedia.cz

Hvězda snímků pro teenagery Amanda Bynes propadla drogám a alkoholu a její eskapády plní dodnes bulvární stránkyFoto: Profimedia.cz

Demi Lovato (26)

Podobně jako například Selena Gomez (26) nebo Miley Cyrus (26) se i zpěvačka Demi Lovato proslavila jako malá holčička účinkováním na Disney Channel. Avšak psychicky labilní Demi velmi brzy propadla závislosti na alkoholu. Poprvé nastoupila do léčebny v osmnácti letech. Po letech abstinence loni oznámila, že v tom zase lítá. Vše vyvrcholilo tím, že se loni v létě skoro předávkovala. Momentálně je prý opět „čistá“ a fanoušci se modlí, ať jí to vydrží co nejdéle.

Foto: Profimedia.cz

Demi Lovato se léčila, vyléčila, ale po letech abstinence začala znovu pít. Momentálně je prý „čistá“Foto: Profimedia.cz

Macaulay Culkin (38)

Hvězda filmů Sám doma (1990–1994) svou slávu taktéž úplně nezvládla. Andílek s ďáblem v těle, tak mnozí Macaulaye Culkina přezdívali (kdo ještě se oženil v 16 letech?). Jako chlapec se dokonce sblížil s Michaelem Jacksonem (✝50), který byl později obviněn ze zneužívání chlapců (Macaulay však vždy tvrdil, že jeho král popu nikdy neobtěžoval). Za Culkinovou alkoholovou a posléze drogovou závislostí stálo nejspíš jeho velké jmění ve spojitosti s nenaplněnými ambicemi. Nutno podotknout, že bývalý herec dozrál, dnes působí jako DJ a má za sebou i několik povedených reklamních kampaní.

Foto: Profimedia.cz

Ani Macaulay Culkin svou slávu nezvládl, přišla příliš rychle a příliš brzyFoto: Profimedia.cz

Lindsay Lohan (32)

Před více než dvěma dekádami Lindsay Lohan proslavila rodinná komedie Past na rodiče (1998). Jednalo se o dvojroli, herečka ztvárnila dvojčata Annie a Hallie. Rozkošná a zábavná holčička šla posléze z role do role. Avšak čím víc její hvězda stoupala, tím intenzivněji se oddávala divokým večírkům a alkoholu. Snad ani její máma nespočítá, kolika odvykacími kúrami si prošla. Lindsay bohužel z problému stále není venku.

Foto: Profimedia.cz

Zprávy o tom, kdy a kde byla Lindsay Lohan na mol, se v bulvárních médiích objevují každou chvíliFoto: Profimedia.cz

Pamatujete si na jinou dětskou hvězdu, kterou srazil na kolena alkohol? A šušká se, že tyhle celebrity jsou v šoubyznysu nejhloupější, klikněte. 

Načítám