Hlavní obsah

Předčasné ano: Kteří slavní měli svatbu v 16 letech?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Mladistvá nerozvážnost, vzdor rodičům, nebo láska na celý život? Důvodů, proč se někteří lidé rozhodnou skočit do manželství, sotva jim zaschne razítko na občanském průkazu, je mnoho. Proč se do svátosti manželské pouštěli v mládí i tyto slavné osobnosti?

Článek

Pro někoho romantický sen, který trval dlouhé roky, pro jiné několikadenní noční můra. Manželské svazky, které se některé hvězdy rozhodly uzavřít, ještě než oslavily dvacáté narozeniny, dopadají různě. Znáte tyto kapitoly ze života slavných?

Marilyn Monroe (†36)

Ačkoliv má spousta lidí božskou Marilyn spojenou zejména s jejím třetím manželem, slavným dramatikem Arthurem Millerem (†89), ještě před ním byla dvakrát vdaná. První svatbu měla velice brzy – rodinného přítele Jamese Doughertyho (†84) si vzala, když jí bylo šestnáct. Spíše než velká láska za tím ale byl kalkul, aby ji nemohli poslat zpět do sirotčince. Octla se tam poté, co její duševně nemocná matka skončila několikrát v psychiatrické léčebně a nemohla se o dceru starat. Chvíli po svatbě manžel narukoval do války, a když se v roce 1946 vrátil, našel si jinou ženu a Marilyn opustil.

Foto: Profimedia.cz

Poznali byste v nevěstě na této svatební fotografii z roku 1942 pozdějí sexsymbol? Foto: Profimedia.cz

Olivia Wilde (37)

Manželství s filmovým tvůrcem Taem Ruspolim (45) kalkulem nebylo. Alespoň se tak Olivia Wilde, kterou můžete znát třeba ze seriálu Dr. House, vždy tvářila. V roce 2003 se v devatenácti letech vdávala z lásky a svého nastávajícího prý skutečně milovala. Jenže vztah nevydržel a roku 2011 se rozvedli – žili spolu osm let, poté však prý vyprchala chemie. Sama herečka prohlásila, že její vagina umřela, a proto musela z manželství odejít.

Foto: Profimedia.cz

Olivia Wilde v rozhovoru řekla, že se s manželem museli rozejít, protože cítila, že její vagina umřela. Tak je otázka, kdo z dvojice by měl být šťastný, že se nakonec rozvedliFoto: Profimedia.cz

Macaulay Culkin (40)

Dětská láska? Zřejmě. Slavný představitel Kevina z filmů Sám doma se v osmnácti oženil se stejně starou hereckou kolegyní Rachel Miner (40). Svatba proběhla v roce 1998, ale už o čtyři roky později byli rozvedeni. Rachel Miner možná může být ráda, že to takhle dopadlo. Macaulay Culkin nepatří do kategorie „ideální muž, se kterým chcete strávit zbytek života“. Pokud tedy neholdujete divokým večírkům, drogám a alkoholu. Poslední roky se ale zdá, že Culkin našel sám sebe i klid v životě. 

Foto: Profimedia.cz

Byli mladí a zamilovaní, proč se tedy nevzít? Ale po pár letech přišli na to, že manželství je trochu náročnější disciplínaFoto: Profimedia.cz

Cher (75)

Sonny a Cher byli parťáky nejen na pódiu, ale i v životě. Vzali se v roce 1964, kdy bylo zpěvačce osmnáct. Sonny Bono (†62) byl o jedenáct let starší a před svatbou se už dva roky znali a randili spolu. Roku 1969 se jim narodila dcera, ale manželství už pak dlouhé trvání nemělo – rozvedli se v roce 1975 a o dvě léta později spolu přestali i vystupovat.

Foto: Profimedia.cz

Cher a Bono spolu byli víc než deset let. Ale ani jim to nakonec nevydrželo Foto: Profimedia.cz

Melanie Griffith (63)

Melanie Griffith byla vdaná čtyřikrát – a dvakrát za stejného muže. Poprvé stála před oltářem v devatenácti letech v roce 1976. Vzala si kolegu Dona Johnsona (71) a manželství moc dlouho nevydrželo – už o půl roku později se rozvedli. Nicméně je to k sobě táhlo i nadále. V roce 1989 se vzali znovu a ve stejném roce se jim také narodila dcera Dakota Johnson, taktéž herečka. Podruhé se rozvedli v roce 1996 a tehdy už to bylo definitivní. Dodnes ale spolu skvěle vycházejí.

Foto: Profimedia.cz

Jako kdyby nemohli být ani spolu, ani bez sebe. Jak jinak si vysvětlit, že se Melanie Griffith a Don Johnson dvakrát vzali a dvakrát rozvedli? Fotografie pochází z dob jejich druhého manželství Foto: Profimedia.cz

Milla Jovovich (45)

Bylo jí šestnáct a myslela si, že ví, co od života chce. Tehdy to byl herec Shawn Adrews (49), s nímž se Milla Jovovich potkala při natáčení filmu „Omámení a zmatení“ (1993). Utekli spolu do Las Vegas, kde se tajně vzali. Možná by tato pohádka měla šťastný konec, kdyby do toho nevstoupila hereččina matka. Ta měla za to, že její dcera musela být omámená a zmatená, když udělala něco takového. Manželství tedy bylo zrušeno jen dva měsíce poté, co bylo uzavřeno.

Foto: Profimedia.cz

Mladičkou herečku uhranul starší kolega, a tak spolu utekli do Las Vegas a nechali se oddatFoto: Profimedia.cz

Chystáte veselku? Pak najdete inspiraci v naší rubrice Svatba. Třeba jaké šaty seženete u českých návrhářů za rozumné peníze, anebo třeba co si vzít na sebe, když jdete za družičku. Anebo si přečtěte něco ze společenské rubriky, třeba kdo se v roce 2020 vdal či oženil, pandemii navzdory

Reklama