Hlavní obsah

6 super dárků k narození miminka

Foto: Thinkstock

Vyberte si z našich tipů na dárekFoto: Thinkstock

Reklama

Dupačky, bodýčka, kousátka nebo fotoalba a zavinovačky! To jsou typické dárky k narození miminka, které rodiče dostávají. S našimi tipy ale budete originální! Nuže, vyberete dárek levnější, luxusní, hravý nebo ryze praktický?

Článek

Plenkový dort

Nejnápaditějším dárkem je tříposchoďový dort, složený ze samých praktických potřeb pro maminku i novorozeně. Většinou v něm najdete deku, přebalovací podložku, ručník, několik jednorázových plenek, ale i dětskou kosmetiku. Vše je na sebe krásně naskládáno a jednotlivá patra jsou spojena velkou mašlí. Třešínku na dortu pak tvoří plyšová hračka. Dortík je k dostání v modré barvě pro chlapečky nebo v růžové pro holčičky a vyjde zhruba na 500 až 1300 korun. Pochopitelně seženete i levnější, pakliže zakoupíte třeba jen jednopatrový dort. Každopádně s takovým dárkem jistě zabodujete.

Sada na odlitek dětské ručičky a nožičky

Spoustu zábavy dopřejete rodičům, kterým darujete originální 3D sadu na sádrový odlitek dětské ručičky a nožičky. Sada, která stojí okolo 670 korun, tak obsahuje speciální hmotu z mořských řas ke zhotovení formy, prášek na odlití, rámeček, do kterého se pak nožička nebo ručička zasklí a zlatou barvu, kterou se odlitky natřou. Navíc při výrobě se rodiče určitě pobaví, protože musí udržet dětské končetiny v hmotě jistou chvilku a tudíž je dobré u toho děťátko zabavit. Na návodu sice píší, že se dítě u toho nesmí minutu hýbat, ale výrobek jsem sama vyzkoušela a stačí pár vteřin. Tedy žádné obavy. Vřele tento dárek doporučuji!

Kniha Moje zoubky

Také vám rodiče schovávali vaše první mléčné zoubky do hrníčku a vy chcete to samé udělat pro své miminko? Pak si k jeho narození přejte interaktivní knihu, jejíž součástí je malá plechová krabička na první zoubky. V knížce za 220 korun pak pomůže Maruška a Ondrášek dětem pochopit, jak probíhá výměna zubů, jak zoubky vypadají uvnitř a jak o ně správně pečovat. Knížka pak zaujme nejen zrcátkem na prohlížení zoubků, ale i vytrhávacím zoubkem na nitce nebo modelem zoubku uvnitř... Pokud vás dárek inspiroval, pak možná zapátrejte i po krabičce na první vlásky děťátka.

Namalujte bodýčko

Kdo je alespoň trochu zručnější a má výtvarné vlohy, může zakoupit čistě bílé bavlněné bodýčko a barvy na textil. Vše vás bude stát do 200 korun a fantazii se meze nekladou! Pokud však nemáte tolik času, pak je možné na internetu objednat i bodýčka s vlastním textem, který si sama vymyslíte. "Začala jsem malovat bodýčka své dcerce a všichni z okolí je obdivovali. Tak jsem pak udělala i pár kousků a obdarovala přátele. Byli z nich nadšení," pochlubila se Hanka (28) z Prahy.

Focení v ateliéru

Každá maminka touží po krásných fotografiích svého drobečka, a tak jistě přijde vhod dárek v podobě poukazu na profesionální focení v ateliéru nebo přímo doma. Záleží jen na vás, kolik peněz chcete do poukazu investovat. Fotoateliéry vám totiž přichystají balíček fotek na míru, který vyjde třeba od 1500 do 4500 korun. Ale děti jsou dětmi jen chvíli, proto zachycení těchto jedinečných okamžiků potěší všechny rodiče.

Zlatý dukát

Není všechno zlato, co se třpytí, praví jedno české přísloví, ale věřte, že tenhle dukát z ryzího zlata skutečně je. Pamětní medaili s motivem miminka, kolíbky a s rokem narození můžete nechat vyrazit v české mincovně. Dárek dostanete v dárkové červené krabičce i s certifikátem potvrzujícím hodnotu dukátu. Pro tento dárek však musíte sáhnout hlouběji do kapsy. Stojí totiž 5000 korun.

Jakým dárkem jste udělaly radost někomu vy? Pochlubte se nám!

Reklama

Související témata:

Načítám