Hlavní obsah

Dekorace se skořicí: Zkuste svícen, věnec i bonbonové stromečky

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou nejen šťastné a veselé, ale také voňavé. Nezapomínejte využít i jemné aroma skořice. My jsme jí však neochutili žádný dezert či punč, ale použili na drobné dekorace.

Článek

Vůni skořice mají většinou všichni spojenou s jablečným štrúdlem a Vánocemi. Nyní vám ukážeme, jak z ní vyrobíte různé ozdoby, které v tomto svátečním čase vyšperkují váš interiér. A můžete klidně zapojit i děti. Některé dekorace lze totiž zkrášlit bonbony.

A co si na výrobu nachystat? Je to jednoduché. Stačí zakoupit větší množství sáčků s celou skořicí. Uvnitř ale naleznete jen krátké kousky. Dlouhé tyčinky pak seženete například u stánků s drobnými vánočními předměty a dekoracemi na věnce. Pak už jen zapojte fantazii a zalovte v krabicích s vánočními ozdobami a mašlemi, popřípadě si usušte vykrájené tvary z pomerančové kůry.

Voňavá hvězda

Větší hvězdu vytvoříte pomocí pěti dlouhých tyčinek skořice, které k sobě slepíte tavnou pistolí. Pak už jen stačí dozdobit zelenou větvičkou a usušenými zvonečky z pomerančové kůry a uvázat na mašli.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Roztomilé stromečky

Vánoční stromečky, které můžete zavěsit na větve ve váze, připravíte ze skořicové tyčinky a malých, postupně sestříhaných, větviček. My jsme použili větvičky umělé, které vydrží dlouho, a ozdobili jsme je mini variantou marshmallows a korálky.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Mašličkový les

Hravé a efektní. Takové jsou stromečky, které zvládnou vytvořit i děti. Na dlouhou skořici stačí navázat různě barevné mašle a sestupně je zastřihnout. Pak už jen skořici vsadíte do ozdobného květináče nebo skleničky s aranžovací hmotou.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Skořicový svícen

Skořicí lze ozdobit i skleničku či rovnou větší svíčku. Stačí dokola nalepit jednotlivé tyčky a ovázat je zlatou stužkou.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Závěsná ozdoba

Můžete si také pohrát s geometrií a vytvořit neobvyklé tvary na stromeček či větve.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Věnec na okno

Jako podklad tohoto věnce jsme vystřihli prstenec z kartonu, na který jsme navrstvili dokola skořici. K doladění dekorace jsme ještě použili korálkový řetěz a oranžové kouličky.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vánoční atmosféru u vás doma vykouzlí i Krásné svícny na vánoční stůl  nebo Svítící stromeček z provázku.

Reklama

Načítám