Hlavní obsah

Milostný detox: Co zlepšit v randění, sexu i v dlouhodobém vztahu?

Foto: Profimedia

Vylaďte svůj milostný život, ať už randíte, chcete vylepšit sex nebo dlouhodobý vztahFoto: Profimedia

Reklama

Kdekdo si čas od času naordinuje detox organismu. Vynechá alkohol, nastolí zdravou stravu, začne cvičit. Co ale váš milostný a sexuální život? Nezasloužil by si taky očistu?

Článek

Nejen vaše tělo, ale i váš život v oblasti lásky čas od času potřebuje menší detox, tvrdí britská sexpertka Tracey Cox. Potřebujete ho na poli randění a seznamování, sexu, nebo vašeho stávajícího vztahu jako takového? Víme, jak na to.

Randicí detox

Neobviňujte se – Ženy mají tendence dávat za každý nevydařený vztah či zpackanou schůzku vinu sobě. Jenže i muži nesou svůj díl viny.

Žijte v reálném světě – Mobily, sociální sítě, internet. To je mnohdy úchvatný svět, ale zkuste se rozhlédnout kolem sebe a žít ten reálný. Pokud stále jen koukáte do telefonu, pro lidi ve vašem okolí je těžké navázat s vámi oční kontakt a třeba vás pozvat na rande!

Nestraňte se – Čím víc lidí potkáte, tím větší je šance, že narazíte na někoho, kdo se vám bude líbit. Nezatracujte večírek jen proto, že vám nikdo nepadl do oka hned na začátku. Jak můžete vědět, že nedorazí ještě někdo?

Neomlouvejte neomluvitelné – Nikdy nepřijde včas, ozve se jen, když on chce? Nezavolá vám zpátky, neodpovídá na zprávy? Neranděte s ním! Neomlouvejte ho s tím, že potřebuje víc času, nebo že má strach se vázat. Většinou jen samy sebe klamete.

Nespěchejte – Nesnažte se své mety v podobě svatby, společného bydlení nebo třeba dítěte dosáhnout co nejrychleji. Spěchem a nátlakem můžete pohřbít i velmi slibně se rozvíjející vztah.

Foto: Profimedia

Jak být při seznámení úspěšná? Víme, na co byste si měla dát pozorFoto: Profimedia

Sexuální detox

Dopřejte si divoké víkendy – Muži i ženy se cítí víc sexy a jsou chtivější, když jsou vytrženi ze zaběhnuté rutiny. Dopřejte si alespoň jednou za pár měsíců divoký víkend plný vášně mimo svou ložnici, bez dětí a bez všedních starostí.

Neoživujte začátky – Ano, vaše první sexuální sbližování bylo úchvatné. Nesnažte se to vrátit, sex v dlouhodobém vztahu je jiný. Prožijete všechno možné, jediné, co mít nebudete, je ten sex jako na začátku. Mohly za něj chemické reakce vašeho těla, které už vrátit nelze, smiřte se s tím.

Pozor na náhražky – V případě mužů je tím většinou myšleno porno, pro ženy (což je hodně ironické) jsou to děti. Ty totiž dokonale fungují v oblasti náklonnosti, citových projevů a lásky, čímž vlastně snižují motivaci pro sex.

Nebojte se pauzy – Někdy jsou období, kdy milování způsobí víc problémů než radosti. Když prožíváte nějaké trauma spojené třeba se smrtí rodičů, je sex to poslední, co by vás zajímalo. A než abyste se tím stresovali, dohodněte se na pauze. Maximálně však dvouměsíční!

Foto: Profimedia

Jak může vypadat sexuální detox? I tak, že si dáte na chvíli pauzu...Foto: Profimedia

Vztahový detox

Mluvte – Nebavte se jen o běžných provozních věcech, ale doopravdy konverzujte. Povídejte si o svých snech, o tom, co vás trápí, z čeho máte strach. S lidmi, kteří toho o vás ví hodně, se cítíte lépe a bezpečněji.

Něco milého každý den – Každodenní drobné projevy lásky, to je víc než obří dar k narozeninám jednou za rok. Zaměřte se na maličkosti, na snídani do postele, čokoládu, kterou jen tak přinesete, na polibek bez důvodu.

Respektujte ty, které on miluje – Sice jste si nevybrali jeho kamarád(k)y a rodinu, ale vybrali jste si jeho/ji. To znamená, že byste měli respektovat lidi, kteří jsou pro vašeho partnera důležití, a být k nim slušní, i když je nemáte rádi.

Udržujte rovnováhu – Spokojené partnerství je takové, kde oba dva věří tomu, že jejich partner je terno. Když má jeden pocit, že to moc nevyhrál, jeho pocity se budou zhoršovat. Pokud se takhle cítíte vy, přemýšlejte, co by váš partner mohl udělat, abyste se cítily líp. A řekněte mu to!

Myslete za dva – Pokaždé, když budete dělat nějaké rozhodnutí, myslete i na to, jak se dotkne vašeho partnera. Páry, kde každý myslí na potřeby a přání toho druhého jako na své, jsou mnohem šťastnější.

Tak co? Neprospěl by vám alespoň některý z těchto způsobů detoxu?

Reklama

Načítám