Hlavní obsah

Dezert, který voní exotikou: kokosovo-rýžový pudink s mangovým přelivem

Foto: Jakub Jurdič

Luxusní rýžový pudink s mangovou omáčkou nemá chybu!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Dnes se servíruje luxusní kokosovo-rýžový pudink s mangovou omáčkou. Nenechte si ujít jeho vynikající chuť a vyzkoušejte ho také!

Článek

Čeká vás rodinná sešlost nebo party? V tom případě určitě přemýšlíte kromě hlavního chodu také nad tím, jaký připravíte pro své hosty dezert. Pokud se chcete blýsknout, měli byste vymyslet něco originálnějšího.

Překvapte svou milou návštěvu luxusním kokosovo-rýžovým pudinkem s mangovou omáčkou. Výhodou je, že si ho můžete (respektive musíte) připravit už dopředu, aby stačil ztuhnout a vychladnout. Pak už budete mít více času na přípravu hlavního chodu.

Na 2 formičky o objemu 160 ml potřebujete:65 g kulatozrnné rýže, 250 ml kokosového mléka, 250 ml polotučného mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 svitek skořice, 1 lžičku chia semínek, 2 plátky želatiny, strouhaný kokos, chia semínka a mátu na ozdobu

Na mangovou omáčku potřebujete: 1 mango, 150 g bílého jogurtu, 1 lžičku medu

Postup:Rýži, kokosové i polotučné mléko, cukr, skořici a chia semínka dejte do jednoho hrnce a přiveďte k varu. Poté plamen ztište, přiklopte a za občasného míchání vařte po dobu 30–40 minut, dokud se tekutina nevstřebá. Vyjměte skořici.

Mezitím si připravte studenou mangovou omáčku. Oloupejte mango a nakrájené na kousky vložte do mixéru. Přidejte k němu bílý jogurt a med a vše společně rozmixujte do jemné konzistence. Hotovou omáčku dejte vychladit do lednice.

Do uvařené rýžové směsi přidejte vyždímanou želatinu, kterou jste si předtím namočili na 10 minut do studené vody, aby změkla. Promíchejte a dejte stranou z plotny. Rýžovou směs rozdělte do připravených formiček a zarovnejte ji až po okraj. Nechte ji vychladnout a poté dejte ztuhnout alespoň na 30 minut do lednice.

Vychlazené formičky vložte dnem do horké vody, aby pudink povolil a šel dobře vyklopit. Okraje formiček můžete pro lepší vyklopení objet nožem. Vyklopte pudink do středu talíře. Přelejte ho mangovou omáčkou, posypte strouhaným kokosem a chia semínky a na závěr ozdobte lístkem máty.

Tip:Omáčku k pudinku můžete zaměňovat, jak se vám zlíbí. Vyzkoušejte také banánovou, ananasovou nebo třeba omáčku z lesního ovoce. Postup zůstává jednoduše stejný, jen zvolíte ovoce, na které máte zrovna chuť.

Jaké dezerty připravujete pro své přátelé a rodinu vy? Vyzkoušíte kokosovo-rýžový pudink? A pokud si stále nevíte rady, co připravit jako hlavní chod, inspirujte se s námi. Milovníky masa rozhodně nezklamete lahodnou grilovanou kachnou nebo zůstaňte u rýže a inspirujte se třemi variantami rizota.

Reklama

Načítám