Hlavní obsah

Dietní podvody: Jezte při hubnutí pizzu i burger. Ale jinak!

Foto: lithian, Shutterstock.com

Foto: lithian, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Když už delší dobu dodržujete dietu, začnou vám možná chybět vaše oblíbená jídla, jako jsou třeba špagety, pizza nebo cheeseburger. Jak si je dopřát, a nemít výčitky? Máte dvě možnosti, buď si je dáte, avšak jen ve velmi malé porci, nebo si zkusíte vytvořit dietní verzi.

Článek

Pokud ještě žijete v tom, že dieta rovná se gastronomické utrpení, jste sto let za opicemi. Doby, kdy se při hubnutí mohlo jen vařené kuřecí, zeleninová tukožroutská polévka a trocha suché rýže, jsou ty tam. Pokud víte, jak na to, můžete si užít skutečně nečekané chuťové nebe.

Tak trochu jiný cheeseburger

Nikdy bychom vám neřekli, že si při hubnutí nemůžete dát ani sousto pizzy nebo na lžíci špaget. Samozřejmě že můžete. Prakticky si můžete dovolit cokoli, ale musíte se hodně krotit, co se týče množství.

Pokud si ale říkáte, že si radši odepřete cheeseburger s hranolky úplně, než abyste si dali jen jednohubku, máme pro vás ještě jednu variantu. Zkuste dietnější varianty! Není to stejné, to vám nebudeme lhát. Můžete si ale dopřát celou porci, a možná vás překvapí, jak výtečné chutě poznáte.

V případě pizzy často bývá největším problémem velká porce těsta. Jinými slovy jen mouka, a nic víc. Zkuste si udělat dietní pizzu, na kterou použijete těsto z květáku.

Podobně si můžete udělat i speciální fitness burger, který nemá úplně standardní housku. Dopřát si k němu můžete porci zeleninových hranolek s dipem. Mimochodem, tipů, jak dietně nahradit pečivo, máme víc! A špagety? Dost vás překvapí, jak skvěle chutnají nudle z cukety!

Který recept vyzkoušíte jako první? A víte, že existují i docela zábavné diety? Třeba super sacharidová, francouzská „žravá nebo, no, řekněme... syrečková?

Reklama

Načítám