Hlavní obsah

Dlouho utajovaný vztah prince Harryho: Zákaz vstupu na svatbu, zrušený blog a konečně prsten!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásnuby prince Harryho s herečkou Meghan Markle jsou ostře sledovanou záležitostí. Pod drobnohledem byly ještě dříve, než Harry stihl navléknout své nastávající prstýnek. Jaká je ale vlastně historie jejich vztahu?

Článek

Čistě hypoteticky by herečka Meghan Markle (36) jednou mohla usednout na trůn vedle krále Velké Británie. Jejím nastávajícím je totiž princ Harry (33). Ten je ale aktuálně až pátým následníkem trůnu. A pokud vše dopadne dobře, na jaře bude odsunut na místo šesté, až porodí jeho švagrová vévodkyně Kate třetí dítě. S největší pravděpodobností se tedy Harry nikdy králem nestane. Možná i proto byl v mládí mnohem divočejší než jeho bratr William (35). Pro mnohé tak bylo úlevou a překvapením zároveň, když vyšlo najevo, že třiatřicetiletý princ má vážnou známost. Vztah ale dlouho tajil.

Seznámení

Zatímco princ Harry je Angličan, Meghan Markle je Američanka, která se narodila v Los Angeles. Poprvé se setkali v Londýně v roce 2016, kde je seznámili jejich společní přátelé. Harryho blízký kamarád se na konci října toho roku nechal slyšet, že dvojice se stýká už zhruba dva měsíce. Od té doby je média pronásledují a snaží se získat důkaz, že průšvihář královské rodiny je konečně zkrocen. Jenže novináři byli natolik vlezlí, že princ Harry vydal oficiální prohlášení, ve kterém je poprosil, ať toho zanechají, že jim znepříjemňují život.

Kdy byli spatřeni dohromady

V prosinci roku 2016 bylo téměř jasné, že princ Harry v tom lítá. Už nešlo pouze o domněnky, které se snažila média vydedukovat z přívěsků H a M, které nosila Megan na krku, či narážek některých lidí na jejich vztah. V předvánoční době byl pár poprvé vyfotografován společně, když se procházeli v Londýně a kupovali spolu stromeček. Fotka, na které se drží za ruce, je přece jasný důkaz! Ještě před Vánoci se pak nechala královna slyšet, že mladý pár plně podporuje a že je úžasné vidět Harryho v milujícím vztahu.

Foto: Profimedia.cz

První oficiální fotografie zasnoubeného páru Foto: Profimedia.cz

Rodinná setkání

Na začátku roku 2017 začínají vyplouvat na povrch zprávy o setkání u obou rodin. Nejprve prozradil Meghanin bratr Thomas Markle Jr. (50), že zhruba před půl rokem se Harry setkal s jejich otcem, a že tedy o dceřině vztahu ví od počátku a velmi mu fandí. V lednu se Meghan sešla s vévodkyní Kate (35) a princeznou Charlottou (2). Setkání s Williamem (35) mělo proběhnout ještě před Vánoci, vévodkyně Kate ale byla tou dobou v Norfolku. Tyto schůzky byly důležitá zejména pro prince Harryho, který si je s bratrem Williamem i jeho manželkou a dětmi velmi blízký.

První svatba

I když je vstup do společného života čeká až příští rok na jaře, svatbu už mají za sebou. A ne jednu! V březnu 2017 byl princ Harry pozván na svatbu svého přítele z univerzity a Meghan ho tam doprovodila. Fotografům se podařilo zachytit naprosto uvolněný, šťastný pár, který si užívá oslav. V květnu se účastnili i veselky Pippy Middleton (34) – herečka ovšem nebyla na obřadu, aby na sebe nestrhávala pozornost, účastnila se pak až recepce. O vážnosti vztahu nemůže být pochyb! Vše potvrdil další hereččin krok, a to když o měsíc později zrušila osobní blog.

Foto: Profimedia.cz

Letos na jaře se spolu objevili na svatbě Harryho přítele z vysoké školyFoto: Profimedia.cz

Společná dovolená

Na jaře se sice pár stále ještě snaží vyhýbat pozornosti veřejnosti, ale je vidět, že jsou méně ostražití. Meghan Markle je tak spatřena, jak fandí svému příteli při zápase v pólu. V létě pak pár čeká první společná dovolená, princ Harry bere svoji herečku do Botswany, aby zde oslavili její narozeniny. Tato země je pro prince srdeční záležitostí, milovala ji jeho matka Diana. A čím dál tím silněji se ze všech stran začíná ozývat slovo „zásnuby“.

Foto: Profimedia.cz

Druhá zprava je Meghan Markle, která fandila svému příteli v pólu Foto: Profimedia.cz

Meghan promluvila

Po necelém roce od seznámení Meghan poprvé promlouvá o vztahu. Poskytla exkluzivní rozhovor pro magazín Vanity Fair, kde otevřeně mluví o své lásce. „Jsme zamilovaní. A jsem si jistá, že až přijde ten čas, předstoupíme a o našem milostném příběhu budeme vyprávět. Ale doufám, že lidé chápou, že je to jen na nás, kdy to přijde,“ nechala se slyšet. Zároveň velmi mile mluví o vzájemné lásce, která mezi nimi je.

Foto: Profimedia.cz

Oficiálně se spolu poprvé objevili letos v září na hrách Invictus GamesFoto: Profimedia.cz

Podzim plný změn

Už samotné veřejné vystoupení v magazínu naznačovalo, že se schyluje k něčemu většímu. A také ano, v září navštívila Meghan Markle královnu Alžbětu II. (91), stejně jako prince Charlese (69) a vévodkyni Camillu z Cornwallu (70). Ještě na konci září se pár ukázal poprvé oficiálně spolu, a to na sportovních hrách válečných veteránů Invictus Games v Torontu. Lidé si také všímají, že Meghan Markle pomalu mění styl oblékání: šaty se prodlužují, výstřihy se zmenšují, barvy tmavnou. Když 13. listopadu oznámila, že ji v sedmé sérii seriálu „Kravaťáci“ už diváci neuvidí, bylo vše jasné. Koncem listopadu se objevila informace, že Meghan Markle pronajímá svůj dům v Torontu.

Zásnuby

A dříve než mohl kdokoliv opět začít diskutovat o zasnoubení, vyřešil to princ Harry po svém a požádal Meghan o ruku. Ta řekla ano. 27. listopadu ráno to oznámil Kensingtonský palác, na jehož pozemcích se pár trvale usadí.

Foto: Profimedia.cz

Zásnubní prsten, který daroval Harry Meghan Foto: Profimedia.cz

Co byste páru k zásnubám popřáli? 

Reklama

Načítám