Hlavní obsah

Do naha! Kdo ze slavných se živil jako striptér?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Co mají společného striptér a herec? Oba se musejí za peníze svléknout, byť u herců to rozhodně nebývá pravidlem – záleží na roli. Víte, kteří slavní si vyzkoušeli práci striptéra či striptérky, než je za ruku chytla Štěstěna a odvedla před kameru či do nahrávacího studia?

Článek

Mnoho herců někdy získalo roli striptéra či striptérky, někteří to ale nemuseli ani tolik hrát – měli s touhle profesí osobní zkušenosti. Složenky se neptají, a když selžou všechny šance, jak si vydělat, a máte dostatečnou odvahu, povahu i postavu, pak taková možnost přijde vhod. Ovšem ne vždycky to byly zištné důvody, kvůli kterým se tito slavní svlékali.

Chris Pratt (38)

Kalhoty Chrisi Prattovi nestáhla dolů bída, ale spíše záliba ve svlékání. V jednom rozhovoru řekl, že se mu vždycky líbilo být nahý, protože je to příjemné. A tak si usmyslel, že když je rád „na Adama", proč na tom nevydělat. Nechával se najímat jako striptér na narozeninové oslavy a rozlučky se svobodou – za vystoupení dostával 40 dolarů. Později zkusil štěstí ve strip klubu, ovšem žádná úspěšná kariéra se nekonala. Nakonec se prosadil jako herec, když ho v jedné restauraci v roce 2000 objevila herečka a režisérka Rae Dawn Chong (57), která mu řekla, že je výjimečný, a obsadila ho do filmu „Cursed Part 3“ (2000).

Foto: Profimedia.cz

Chrise Pratta prý bavilo se svlékat, tak ho jednou napadlo, proč by to nemohl dělat i za peníze Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga (31)

Asi není příliš velké překvapení, že se dříve za peníze svlékala i Lady Gaga. Nedá se tomu ovšem úplně říkat striptýz – zpěvačka tehdy vystupovala v burlesce, kdy se sice nesvlékala až donaha, ale oděna byla dost spoře. Šlo spíše jen o různě zdobené spodní prádlo, které zakrývalo pouze to nejnutnější. „Při tancování jsem si vydělala víc než jako číšnice. Neukazovala jsem vše – šlo o burlesku. Protože moje rodina pochází z Evropy, nebylo to pro mě nic divného a nedělala jsem ani nic špatného, ačkoliv můj otec si myslel vždycky opak,“ řekla Lady Gaga v televizním rozhovoru s Andy Cohenem.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga nebyla striptérka, ale tančila jen v prádle. Její otec měl pocit, že už to je přílišné odhalování Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt (54)

Zatímco Lady Gagu v burlesce si představit dovedeme, s hercem Bradem Pittem je to horší. Respektive – ne, že bychom si ho nedovedli představit bez trička, ale sedí nám to k němu méně. Nicméně – než se stal jedním z nejvyhledávanějších hollywoodských herců, vyzkoušel si roli striptéra v sedmičlenné skupině s názvem „Dancing Bares“. Bylo to na univerzitě, kde byl členem bratrstva „Sigma Chi“, a vždycky, když nějaká dívka z jejich spolku dosáhla 21. narozenin, tančící naháči jí předvedli pořádnou show.

Foto: Profimedia.cz

Kdo by to byl řekl, že i Brad Pitt se v mládí svlékal a vystupovalFoto: Profimedia.cz

Channing Tatum (37)

Channing Tatum se nestal „Magic Mikem“ jen pro své krásné tělo. Tvůrci filmu „Bez kalhot“ (2012) věděli o jeho zkušenostech z mládí a užili je jako inspiraci při tvorbě scénáře. Když byl v devatenácti vyhozen z univerzity, začal se živit jako profesionální striptér. V jednom rozhovoru pak řekl, že když byla dobrá noc, vydělal si i 150 dolarů, když byla horší tak 70, a někdy dokonce jen 50.

Foto: Profimedia.cz

Málokdo by Magic Mikea zahrál tak dobře jako Channing Tatum, jehož osud byl pro scénář předlohouFoto: Profimedia.cz

Courtney Love (53)

Někdo se stane striptérem, aby si vydělal na živobytí, jiného to prostě baví. Courtney Love měla jiný důvod: chtěla finančně podpořit svoji kapelu Hole. Za noc si byla schopna vydělat i 300 dolarů a výdělky poctivě rozdělovala mezi sebe a kapelu. „Z každých pěti dolarů, které jsem si vydělala, šly tři Ericu Erlandsonovi a dva jsem si nechala,“ řekla později v rozhovoru pro týdeník LA Weekly. Za vydělané peníze si pak koupili třeba auto pro kapelu.

Foto: Profimedia.cz

Pro svoji kapelu by vdova po Kurtu Cobainovi udělala vše. Třeba se i za peníze svlékalaFoto: Profimedia.cz

Javier Bardem (49)

Herec Javier Bardem se stal striptérem jen na zkoušku. Než se stal hercem, připravil si z legrace představení v baru pouze pro přátele, ale všiml si ho jeden muž, který mu nabídl, zda by to nechtěl druhý den zkusit znovu. Javier Bardem přišel, a dokonce si s sebou jako podporu vzal maminku a sestru. Zatančil na známou píseň „You Can Leave Your Hat On“, ale byl tak špatný, že to byla jeho první a zároveň i poslední zkušenost s prací profesionálního striptéra.

Foto: Profimedia.cz

Javier Bardem se svlékl spíše z recese. Když ho pak pozvali s vážným zájmem na zkoušku, byl prý hroznýFoto: Profimedia.cz

A co vy a striptýz, zkoušeli jste ho?

Reklama

Související témata:

Načítám