Hlavní obsah

Do porodnice? Ne, děkuji! Slavné ženy, které rodily doma

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí porody lákají některé ženy stále více, přestože se k nim vážou zdravotní rizika a gynekologové je nedoporučují. Obvykle chybí profesionální zdravotnické vybavení i lékař, který by mohl zakročit, kdyby se cokoli zvrtlo. Rodit doma upřednostnily i některé celebrity. Kdo přivedl dítě na svět v domácím prostředí?

Článek

Každý porod má velmi individuální průběh, proto lékaři zdvihají varovný prst k přání rodičky přivést dítě na svět doma. Přesto se některé ženy rozhodly vrátit se takzvaně ke kořenům a porodit své miminko v jim dobře známém prostředí. Je mezi nimi i řada známých tváří. Které slavné dámy si střihly porod doma?

Aneta Krejčíková (29) 

Herečka známá například z nekonečného seriálu Ulice (od r. 2005) přivedla v roce 2018 na svět syna Bena. Letos v dubnu do rodiny přibyla ještě dcera Antonie, a tu se herečka rozhodla porodit doma za asistence duly. Absolvovala kurzy hypnoporodu a pro den D si zvolila bazének s vodou. Rodila vkleče a vše trvalo tři hodiny. Objevily se sice nějaké komplikace, ale podařilo se je zvládnout. (Krásný porod existuje. Kurz hypnoporodu ukáže, jak na to)

Foto: Marek Patek, Martin Sekanina / CNC , Profimedia.cz

Herečka s dcerou AntoniíFoto: Marek Patek, Martin Sekanina / CNC , Profimedia.cz

Lejla Abbasová (40) 

I u moderátorky s exotickými kořeny padla při druhém porodu volba na domácí prostředí. Původně chtěla doma rodit i prvorozeného syna Davida (8), ale její tehdejší partner, hudebník Michael Kocáb (66), byl rázně proti. Roli sehrálo i to, že byla prvorodička a nevěděla, co přesně čekat.

Při porodu dcery Iman v roce 2017 už si ovšem domácí porod prosadila, její nový přítel byl tomu víc otevřený. Rodila za přítomnosti partnera, své sestry a porodní asistentky. S dvojčátky narozenými v roce 2018 ovšem už do porodnice musela, přišla totiž na svět předčasně a musela do inkubátoru. (Slavné dámy, které měly v těhotenství komplikace)

Foto: Profimedia.cz

Další porod se neobešel bez komplikacíFoto: Profimedia.cz

Kristýna Leichtová (34) 

V červnu se herečce a jejímu partnerovi narodila druhá dcera, Rozárka. Dvojnásobná maminka se podělila o zkušenost s domácím porodem s fanoušky na Instagramu, kde sdílela fotografii z onoho dne. Ve vaně, kam rodila, drží novorozené miminko a tomu přihlíží její prvorozená dcera Dorotka (1). Herečka k fotce uvedla, že domácí porod není pro každého, ale pro ni ano.

Foto: Profimedia.cz

Leichtové asistoval manžel i první dceraFoto: Profimedia.cz

Gisele Bündchen (40) 

Supermodelka se chtěla vyhnout stresu z nemocničního prostředí i fotek chtivým novinářům, a tak se rozhodla obě své děti porodit doma. Jako první přišel na svět desetiletý Benjamin a jako druhá sedmiletá Vivian. Na obě události se pečlivě psychicky i fyzicky připravovala. Cvičila jógu a každý den meditovala, ovšem příprava na domácí porod je samozřejmě mnohem náročnější, pokud se tedy vůbec nějak lze připravit. (Těhotenská jóga: Které cviky byste měla dělat pravidelně?)

Foto: Profimedia.cz

Domácí porod nenechala modelka bez přípravyFoto: Profimedia.cz

Pamela Anderson (53) 

Stejnou cestou se vydala i herečka a slavná sexbomba. A to v době, kdy u nás byly domácí porody spíš tabu. V roce 1996 přivedla na svět syna Brandona a v roce 1997 druhého syna Dylana. Oba rodila doma za přítomnosti porodní asistentky a v obou případech zvolila porod do vody.

Foto: Profimedia.cz

Odvážné rozhodnutí udělala Pamela už před letyFoto: Profimedia.cz

Cindy Crawford (54) 

Dvakrát tento zážitek absolvovala i bývalá supermodelka a výsledkem je dcera Kaia (18) a syn Presley (21). Původně chtěla klasicky do nemocnice a přála si utišující léky, ale její názor změnila instruktorka jógy pro těhotné. Ta se posléze stala i její dulou. Domácí porody nikomu nevnucuje, ale považuje za důležité, aby ženy věděly, že mají možnost volby. (Styl podle Cindy Crawford: Zvony, křivák, kostýmek)

Foto: Profimedia.cz

Do 20. týdne těhotenství byla přesvědčená, že dítě přivede na svět v porodniciFoto: Profimedia.cz

Mayim Bialik (44) 

Totéž rozhodnutí jako předchozí ženy udělala i herečka s doktorátem z neurobiologie, hvězda seriálu Teorie velkého třesku (2007–2019). Zkušenosti z porodnice s prvním synem Milesem (14) nebyly pro Mayim Bialik vůbec příjemné, a tak napodruhé zvolila domácí prostředí. Frederick (11) přišel na svět v obýváku a podle herečky to byl neuvěřitelný a fantastický zážitek. (Hrají ošklivky, ve skutečnosti jsou krásné!)

Foto: Profimedia.cz

Syn Frederick se narodil v obývákuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám