Hlavní obsah

Vsaďte na italskou chuť: Luxusní telecí roládky vás dostanou

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lahodné a jemné telecí maso nikdy nezklame. Naplňte ho směsí sušených rajčat, italské šunky a spolu s celerovo-bramborovou kaší si dokonale pochutnáte!

Článek

Pro přípravu telecího masa platí několik základních pravidel. Tepelná úprava by měla být co nejšetrnější, aby maso zůstalo opravdu šťavnaté. Pokud ho pečete v troubě, volte raději nižší teplotu a delší čas. Do trouby je dobré vložit nádobku s vodou, aby se maso zbytečně nevysušovalo.

Telecí roládky s kaší

Na 4 porce budete potřebovat: 4 plátky telecí kýty, 4 plátky prosciutta, 4 sušená rajčata, 4 plátky mozzarelly, sůl, pepř, hladkou mouku na poprášení, 100 ml bílého vína, 100 ml vývaru, olej na smažení. Na kaši: 1 kg brambor vhodných pro přípravu bramborové kaše, 100 g celeru, 150 ml smetany, 100 g másla, sůl, bílý pepř

Postup: Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Na každý dejte plátek prosciutta, mozzarelly a na kousky nakrájená sušená rajčata. Každý takto připravený plátek masa zatočte a svažte provázkem. Poprašte hladkou moukou a v pekáčku na oleji roládky krátce opečte. Podlejte vínem, nechte odpařit a pak přidejte vývar. Pekáček vložte do trouby a roládky pečte při teplotě 170 °C asi půl hodinky. Brambory oloupejte a spolu s očištěným celerem je uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je rozšlehejte s máslem, smetanou a podle chuti osolte a opepřete.

Tip: Do pekáčku přidejte k masu ještě snítky rozmarýnu a přepůlenou palici česneku.

Máte chuť na šťavnatý kus masa? Zkuste tyhle fantastické plátky v citronové omáčce nebo se pusťte do přípravy králičí pečínky!

Jaké recepty připravujete nejraději z telecího masa?

Reklama

Související témata:

Načítám