Hlavní obsah

Dokonalá svatba? Ne, pohroma!

Foto: sonnyclassics.com

Sen o dokonalé svatbě někdo pokazíFoto: sonnyclassics.com

Reklama

Svatba. Má to být jeden z nejkrásnějších dnů vašeho života. Vše musí být do detailů promyšleno a vše dokonale perfektní. Rachel se vdává. Tak se jmenuje nové strhující drama, které sice neprošlo českými kiny, zato se k divákům dostává alespoň ve formě DVD. Byla by to nádherná svatba, kdyby se nevrátila Rachelina sestra...

Článek

Režisér Jonathan Demme, milovník nezávislých filmů, se rozhodl zpracovat netradiční příběh o tradiční rodinné události. Svatba s sebou nese mnoho očekávání, a to nejen co se týče samotného obřadu, ale především následujícího života.

Rachel spolu se svým novým manželem sezve široké příbuzenstvo, aby s nimi celý víkend oslavovalo jejich svatbu. Přijede ale i její sestra Kym. Kym byla modelka, pak začala s drogami a skončila na odvykací kúře. Člověk by řekl, že je prokletá, protože kam přijde, tam přinese smutek, neštěstí a rozpory.

Tento víkend má ale patřit jen a jen Rachel. Přítomnost Kym však zapříčiní, že z rodinných skříní začnou vylézat kostlivci. Vychází najevo, že rodinné vztahy vlastně nebyly nikdy zcela ideální, rodiče se rozvádějí a všem dohromady chybí láska a pochopení. Rodinná krize tak ,,díky" Kym vyvěrá na povrch.

Foto: sonnyclassics.com

Kym přináší domů bolestFoto: sonnyclassics.com

Nečekejte žádnou stupidní a odlehčenou komedii o trapasech na svatbě. Přestože se občas skutečně zasmějete, film Rachel se vdává je především syrovým dramatem. Emočně vypjaté stavy hlavních postav vykresluje do detailů. Režisér nám poskytuje věrný portrét jedné rozpadající se rodinné idyly.

Kvalitu snímku, českými producenty možná trochu opomíjeného, podtrhuje svým skvělým hereckým výkonem představitelka Kym, Anne Hathaway. Klasické drama o tom, že ne všechny slavnosti musejí skončit happy-endem, by rozhodně nemělo chybět ve vaší domácí sbírce filmů.

Foto: bontonfilm.cz

Foto: bontonfilm.cz

Rachel se vdává - ve videopůjčovnách od 6. 4. 2009, prodej 20. 4. 2009 Režie: Jonathan Demme Hrají: Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Tunde Adebimpe Délka: 108 minut; 399 Kč

Reklama

Související témata:

Načítám