Hlavní obsah

Dokonale vyladěný cheesecake? Chuť čokolády a ananasu je jistota!

Foto: Marcel Rozhoň

Už jen uvařit kávu a dokonalé odpoledne může začít!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Jemný křupavý základ ze sušenek, pořádná vrstva krému a nakonec něco jako třešnička na dortu, tentokrát v podobě zkaramelizovaného ananasu. Tenhle cheesecake budete milovat!

Článek

V Americe se na tradiční cheesecake používá sýr Philadelphia, ale můžete ho připravovat i z žervé, lučiny, tvarohu, mascarpone nebo je různě kombinovat. Pokud připravujete pečenou variantu, můžete přidávat do náplně vejce, na nepečenou je ideální plátková želatina. Dál už vše závisí na vašich chutích, jestli to bude krusta z medových oříšků, přeliv z lesního ovoce nebo spousta čokolády. Cheesecake je dezert, který dává rozlet vaší cukrářské fantazii!

Čokoládový cheesecake s ananasem

Na dortovou formu o průměru 24 cm budete potřebovat:200 g máslových sušenek, 120 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 350 g lučiny, 5 lžic zakysané smetany, 150 g třtinového cukru, 150 g tmavé čokolády, 5 vajec, 1 malou konzervu ananasu, 1 lžíci másla na pečení ananasu, 1 lžíci třtinového cukru na obalování ananasu

Postup:V míse nadrťte máslové sušenky a přidejte k nim na kousky nakrájené máslo. Důkladně propracujte, aby se hmota spojila. Pak tento základ rozprostřete na dno pečicím papírem vyložené formy, uhlaďte a dejte do chladu.

Mezitím do velké mísy dejte tvaroh, lučinu, zakysanou smetanu a cukr. Vše důkladně prošlehejte a pak postupně přidávejte čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni a jedno vejce po druhém.

Ananas slejte, dejte trochu stranou na zdobení a ten zbylý nakrájejte na kousky a vmíchejte do tvarohové směsi. Takto připravený krém nalejte na korpus a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 10 minut, pak teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 40 minut.

Hotový koláč nechte vychladnout a pak ozdobte zbylým ananasem. Ten však nejdřív obalte v cukru a pak pečte na másle, dokud na ananasu nevznikne karamelová krustička.

Tip: Čokoládový cheesecake bude skvěle ladit s korpusem z polomáčených sušenek. Můžete zkusit s mléčnou i hořkou čokoládou, obojí chutná skvěle!

Je tolik druhů těchto koláčů, které ještě musíte ochutnat. Určitě vyzkoušejte zdravou proteinovou variantu cheesecaku s brusinkami nebo jogurtový cheesecake s vůní vanilky!

Reklama

Načítám