Hlavní obsah

Salát s kozím sýrem a ovocným octem

Hodnocení:
(8)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Saláty a léto? To k sobě neodmyslitelně patří! I proto vám dnes přinášíme skvělý tip na jednu variaci v provensálském stylu – s kozím sýrem a ovocným octem. Škoda ho neochutnat!

Ingredience pro:
5 porcí
Jídlo
  • 100 g kozího plísňového sýru
  • 1 lžíce medu
  • 1 ks francouzské bílé bagety
  • 5 ks konfitovaných rajčat
  • 100 g rukoly
  • 100 g polníčku
  • 100 g salátu frisée
Na zálivku
  • 25 ml malinového octa
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 25 ml dýňového oleje
  • 35 g třtinového cukru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • bílý mletý pepř
  • 5 g lanýže
  • 25 ml lanýžového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Začněte bagetkami s kozím sýrem. Bagetu nakrájejte na kolečka, pokapejte olivovým olejem a nechte krátce zapéct na grilu či v troubě při 180 stupních.

Krok 2: Sýr nakrájejte také na kolečka, rozložte je po plátcích bagety, pokapejte olejem, medem, můžete je i posypat strouhanými lanýži a vše vložit na chvíli zpět trouby.

Foto: Jakub Jurdič
Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Mezitím máte čas na salát. Do malinového octa přidejte hořčici, sůl, bílý pepř a cukr. Základ pečlivě vyšlehejte metličkou a nechte ho 10 minut odstát. Poté smíchejte všechny druhy olejů a po částech je zašlehávejte do octového základu.

Krok 4: Pak už jen omyjte všechny druhy salátů, promíchejte je se zálivkou a servírujte v hlubokém talíři s plátky bagety se sýrem a konfitovanými rajčaty.

Foto: Jakub Jurdič
ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 8. 2013

Reklama

Sdílejte článek