Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Říká se, že láska je koření života. Tak proč si ho neudělat trochu peprnější? Domácí chilli omáčka bude originálním a přitom snadným dárkem, který v klidu s předstihem sami vyrobíte, a hostům bude ještě dlouho připomínat vaši legendární svatbu...

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
300 mililitrů
  • 120 g čerstvá chilli paprička
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml jablečného octa
    12
  • 1 vrchovatá lžíce hořčičných semínek
    10
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Omyté papričky odstopkujte, spolu s oloupaným česnekem nahrubo posekejte a rozmixujte se solí, medem nebo hnědým cukrem a octem. Vmíchejte hořčičné semínko a nechte tři dny při pokojové teplotě přikryté kvasit (máte-li skleněnou nádobu mixéru, klidně přímo v ní).

02.

Směs potom znovu co nejjemněji rozmixujte a podle chuti zřeďte vroucí vodou. Omáčku můžete i přecedit, ale ztratí trochu na pálivosti i hustotě.

03.

Rozdělte do vymytých skleniček. Omáčka vydrží dobrá několik měsíců, takže ji s klidným svědomím můžete připravit s poměrně velkým předstihem.

Líbí se vám pálivý dárek?

Načítám