Hlavní obsah

Doplňky do bytu: Tyhle mají nápad i vtip!

Foto: ikea

Nejen děti, ale i dospělé potěší lehce bláznivé doplňky do bytuFoto: ikea

Reklama

Někdy stačí málo, abyste se doma cítili dobře. A třeba se při pohledu na vázu nebo věšák pousmáli. Každý máme jiný vkus, proto jsme pro vás vybrali praktické i designové bytové doplňky.

Článek

Tvary zvířat, lidského těla i věcí, které běžně užíváte (co byste řekli třeba obyčejnému knoflíku) – to vše se dá povýšit na vychytané a zábavné interiérové kousky. Navíc si většina z nich nehraje jen na působivou dekoraci, ale ještě vám může posloužit.

1. Pták, který nikdy neuletí

Nástěnný věšák HangOn HerOn vymyslela Petra Krausová, a kdybyste si ho šli prohlédnout do prodejny, zaujme vás hra světla a stínu, způsobená členěním křídel. Vypadá dobře, i kdybyste na něj nic nepověsili. Nás zaujalo, že tenhle kousek je vyřezaný laserem z nerezového plechu.

Foto: designbuy

Různé barvy, 60 x 33 x 10 cm, za 1690 KčFoto: designbuy

2. Kam s mobilem

Také doma často hledáte telefon? Pořiďte mu crazy stojánek, který určitě nepřehlédnete, a budete mít po problému. Surikata na motorce z polyresinu vám ho spolehlivě pohlídá. Ovšem – co na to řeknou ochránci zvířat…?

Foto: magnet3pagen

Rozměry 10 x 15 x 14 cm, za 275 KčFoto: magnet3pagen

3. Pomocné ruce

Rádi byste si v klidu přečetli pěknou knížku? Nebo i skripta do školy či pracovní „lejstra“? Publikace vám můžou bez reptání podržet ruce, a to nikoli vaše. Tento stojan se hodí rovněž na tablety. A kdo chce mít sladěný interiér, tomu doporučujeme v podobném designu i zarážky na knihy.

Foto: designoutlet

Polystone, rozměry 16,5 x 13,5 x 14,5 cm, za 499 KčFoto: designoutlet

4. Praktická hračka

Co jsme si nedopřáli my, to rádi pořizujeme svým dětem. Co třeba designovou ikonu – stoličku a hračku v jednom? I tento výrobek má zajímavý příběh. Vymysleli ho Charles a Ray Eamesovi pro značku Vitra už v roce 1945, vyrábět se však začal až o několik desetiletí později. Veselému slonovi to však nijak neubralo na kráse.

Foto: designbuy

Polypropylen, rozměry 417 x 412 x 785 mm, za 5590 KčFoto: designbuy

5. Na zem i na zeď

Uznání, Sebedůvěra, Temperament, Radost… Názvy koberečků s motivem mandal mají pozitivně ovlivnit vaši mysl, na výběr je řada vzorů. Použít je lze jako běžný kobereček, koupelnovou předložku nebo místo obrazu na stěnu.

Foto: grund

Akryl, od průměru 60 cm či od 60 x 60 cm, cena od 529 KčFoto: grund

6. Tančící vázy

Není vám někdy do zpěvu, natož do tance? Vázy Swing značky Normann Copenhagen obstarají pohyb za vás! Všechny jsou ručně foukané, a tak jejich zábavný design bude pokaždé trochu jiný, stačí si vybrat.

Foto: designpropaganda

Sklo, za 681 KčFoto: designpropaganda

7. Úsměv, prosím!

Dobrou náladu je třeba někdy podpořit, co třeba s veselým polštářem ve tvaru pusy Vännerna Läppar? Až ho zašpiníte, stačí ho svěřit pračce na 40 ºC.

Foto: ikea

Polyester, délka 60 cm, za 199 KčFoto: ikea

8. Pro děti i dospělé

S barevnými motorkami Vespa si vaši nejmenší pohrají a vy jim třeba za dobré chování nebo úspěchy ve škole můžete dát nějakou tu kačku – motorky totiž slouží i jako pokladničky.

Foto: kika nábytek

Polyresin, rozměry 15 x 8,5 x 9,5 cm, kus za 119 KčFoto: kika nábytek

9. Střízliví i s alkoholem

Originální světlo Campari Light navrhl designér Raffaele Celentano pro Ingo Maurer. Lustr tvoří deset lahviček Campari-Soda, které obklopují halogenovou žárovku o výkonu 75 wattů. Lahvičky jsou odnímatelné, a tudíž nahraditelné, a světlo se dá výškově nastavit – pomocí zátky.

Foto: designbuy

Za lahvičkový lustr zaplatíte 6399 KčFoto: designbuy

10. Chytré hlavičky

Máte rádi neobvyklé doplňky do bytu, ale netroufáte si na prostorově výrazné kousky? Malý, zato nepřehlédnutelný je svícen autora Maxima Velčovského. Jmenuje se Little Joseph a díky stékajícímu vosku může mít stále trochu jinou „kštici“.

Foto: designpropaganda

O průměru 8,5 cm, výška 11,5 cm, za 1774 KčFoto: designpropaganda

11. Knoflíky nepatří jen na oblečení

Napadlo by vás vyzdobit zeď sadou knoflíků? A přece můžou viset, vybrat si lze z různých barev i velikostí. Aby však nešlo jen o „ptákovinu“, tyhle dřevěné knoflíky poslouží i místo věšáčků.

Foto: Nordic day

Průměr 6 cm za 215 Kč, průměr 12,5 či 13 cm za 365 KčFoto: Nordic day

12. Vydrží i bez vody

Dekorace Liknande oživí parapet u okna nebo třeba poličku. A co víc, je velice praktická, protože tyhle „rostliny“ se obejdou bez zálivky. Počítejte s výškou 32 a 41 cm.

Foto: ikea

Ocel s povrchovou úpravou, set za 149 KčFoto: ikea

13. Žabky na oříšky i na šaty

Na jeden pár žabek pověste návštěvě třeba kabát a do druhého páru jí naservírujte například oříšky. Máte-li rádi neobvyklé bytové doplňky, kde se nápad snoubí s funkcí, pak tyhle hliníkové „botky“ u vás doma nemůžou chybět.

Foto: designoutlet

Délka 24 cm, od 721 Kč za pár žabekFoto: designoutlet

14. Konec ztraceným klíčům

Doma se „ztrácejí“ nejen mobily, ale i klíče. Abyste jednou provždy přestali ztrácet čas jejich hledáním, pověste klíče na Klíč, tedy na věšák stejného tvaru. Díky jeho velikosti pak svoje ani partnerovy klíče nikdy nepřehlédnete.

Foto: kika nábytek

Rozměry 35 x 12,5 x 4 cm, dekor Zebrano, za 309 KčFoto: kika nábytek

15. Holínky milují vodu

Je to logické, řeknete si. Ovšem tyhle „gumáky“ Waterproof Gold se bez vody skutečně neobejdou – jde totiž o vázu. Nabízejí se také v bílém nebo černém provedení, a stejně tak si můžete vybrat, zda byste doma raději levou, nebo pravou holínku.

Foto: Qubus

Porcelán, 22 x 15 x 39 cm, barevná za 7558 Kč, bílá za 4458 KčFoto: Qubus

16. Mít tak vlastního koně

Nestěžujte si, i vy si jednoho můžete pořídit, a třeba do paneláku. Vážně! Středním a starším ročníkům tahle designová lavice Canavas značky Madam Stoltz připomene „koně“ ze sokola (mimochodem – kdy se vám ho povedlo přeskočit?) a poslouží nejen k posezení, ale i k odkládání věcí.

Foto: bella rose

Dřevo, kůže, rozměry 85 x 50 x 28 cm, za 7083 KčFoto: bella rose

Máte rádi lehce bláznivé doplňky? Dejte vědět nám i čtenářům, co nejšílenějšího jste si domů pořídili, a jestli jste s tím stále spokojení!

Reklama

Související témata:

Načítám