Hlavní obsah

Dopřejte svému psovi lázně!

Foto: shutterstock.com

Je koupání vašeho psa spíš očistec než očista?Foto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost zničených koupelen, dost mokrých koberců i rvaček se čtyřnohým mazlíčkem! Už nemusíte bojovat se špinavým pejskem u vás doma. Přenechte tuto neoblíbenou činnost profesionálům. Existují psí lázně, kde se vám s radostí postarají i o větší plemena, třeba i o bernardýna.

Článek

Psí salony najdeme už téměř v každém městě. Problém však je v tom, že se většinou specializují pouze na malá plemena. Ve většině z nich vás s trochu větším miláčkem odmítnou. Přitom není problém vykoupat 5kilového pejska, to hravě zvládnete sama doma. Mnohem těžší je však udržet v čistotě například zlatého retrievera, kolii či jiného chlupáče.

Koupání doma? Už nikdy!

Já sama jednoho takového chlupáče doma mám a proto moc dobře vím, co takové domácí koupání obnáší. Pes do vany nechce. Když už tam je, tak je problém ho donutit, aby v ní zůstal. Sprchováním a šamponováním to však nekončí! Než se nechá můj miláček vyfénovat, tak se několikrát oklepe (čímž vznikne z koupelny bazén) a potom musí “zrýt hlavou“ všechny koberce. Takže mám nakonec psa čistého a voňavého, nicméně byt je vzhůru nohama. Pokud to u vás doma vypadá podobně, určitě stejně rády uvítáte zprávu, že můžete tuto “zábavu“ přenechat jiným.

Velký pes? Žádný problém!

Naštěstí se situace mění a už můžete najít i salony, pro které není péče o velké rasy problém. A nenabízí pouze stříhání a koupání. Pokud budete chtít, můžete svému miláčkovi dopřát i relaxační koupel, aromaterapii, speciální psí masáž nebo také doplnění živin a minerálů do kožíšku. Prostě dokonalý servis. V Nižboru u Prahy jeden takový existuje a my jsme tam pro vás natočili reportáž. Určitě vás přesvědčí, že návštěva rozhodně stojí za to.

Vypadat “mladší o pár let“?

Ano, pořád se bavíme o našich čtyřnohých přátelích. Jednou ze služeb, které psí salóny nabízejí je i tzv. restaurování srsti. Přestože se o svého mazlíčka staráte, jak nejlíp můžete, čas nezastavíte! Nejvíce se asi projeví na barvě srsti. Někteří, hlavně ti tmaví, začínají šedivět už od čtyř let. To ale můžete změnit. Restaurování srsti je totiž obarvování speciálními přírodními barvami. Váš pes bude hned vypadat o pár let mladší!

Někdo si myslí, že pes je jenom pes, má být v boudě na zahradě a psí salony, že jsou nesmysl. Pokud ale patříte mezi ty, které nesouhlasí, máme pro vás ještě jeden tip bahenní masáž. Troška rozmazlení vašeho pejska potěší a vás rozhodně nezruinuje.

Reklama

Související témata:

Načítám