Hlavní obsah

Drahokam jako účinný amulet

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Drahé kameny posílí duši i těloFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Toužíte po přátelství, štěstí, odvaze, lásce, intuici, nebo se chcete "jen" zbavit stresu? Jaký je ten správný kamínek, který podpoří a umocní vlastnosti, o nichž sníte? Vybraly jsme pro vás několik osvědčených kamenů - rozhodněte se, který je pro vás ten pravý!

Článek

Léčivým účinkům drahých kamenů věřili i naši předci, v Čechách byla rozšířená magie českého granátu (pyropu). Každý kámen vyzařuje energii, kterou můžete převzít. Drahokam byste měly nosit přímo na těle, nebo ho mějte každou noc pod polštářem. Hodně oblíbené jsou energetické náramky z drahokamů. Věří se nejen na jejich léčivé účinky, ale že i podporují a umocňujíi koncentraci, lásku, výkonnost a tvůrčí sílu. Všechno je možné, stačí zvolit pravý kámen! Nabízíme několik tipů:

Přátelství

Tygří oko vám pomůže získat přátelství, po kterém toužíte. Zbaví vás ostychu a zábran, budete zábavná, hovorná, odvážná. Dodá osobnosti vitalitu a vřelost, a psychice novou otevřenost. Přátelství na sebe nenechá dlouho čekat.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tygří oko vám přivede přáteleFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Štěstí

Máte pocit, že se vám štěstí vyhýbá? Chce to safír. Říká se mu také kámen víry a míru v duši, je to nejúčinnější ochranný kámen. Svým uklidňujícím modrým světlem působí proti všem nesnázím a jeho nositeli umetá cestičku bez problémů a překážek. Už víte, jaký šperk si přát?

Odvaha

Cítíte, že vám chybí pevnost a odvaha v každodenním životě, potom to chce hematit, který posiluje a vitalizuje tělo, zároveň vede k radosti ze života. V Orientě se o tomto kamenu říkalo, že ve snech varuje před nadcházejícím nebezpečím. Husté vibrace hematitu odstraňují stavy slabosti a podporují tvorbu krve a buněk. Po každé nemoci posiluje regenerační sílu těla. Působí proti nespavosti. Místo tabletky si dejte hematit pod polštář a budete spát jako miminko.

Intuice a meditace

Už jste vyzkoušely sílu křišťálu? Pomáhá správně se rozhodnout, chrání, nabíjí pozitivní energií a hlavně pročišťuje prostor, likviduje geopatogenní zóny. Křišťál je nositelem čistého světla. Jeho čirý, nepřerušovaný paprsek má všechny barvy duhy. Dokáže spojit vaši duši s duší všehomíra, odstraňuje energetické blokády, nečistoty aury. Je to cenný kámen pro všechny stavy duše, a dokáže umocňovat i působení ostatních drahokamů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Růženín slouží k přivolání harmonie a něhyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Něha a štěstí v lásce

Máte pocit, že váš miláček je málo něžný? Potom mu vložte pod polštář něžně růžový růženín, který posiluje schopnost empatie a harmonie. Uvidíte, jak se vám před očima bude měnit a jeho srdce se otvírat. Tento kámen učí odpouštět ostatním lidem, ale hlavně i sobě. Růženín vás naučí vnímat svět s bezelstností dítěte.

Působí proti stresu

Perleť dodává pocit bezpečí, umocňuje žensko-mateřské vlastnosti, jako je snaha ochraňovat a opečovávat. Zaobluje hrany osobnosti a chrání před tvrdostí života a citovými újmami. Zmizí osobní plachost, otevřete se životu a navážete kontakt s ostatními.

Zjistily jste, který kámen potřebujete právě vy? Věříte na energii kamenů? Vyzkoušely jste si samy na sobě jejich účinky? Máte-li nějaký zajímavý poznatek, napište nám svůj názor na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám