Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Drožďová pomazánka je skvělá, vyzkoušejte verzi s pikantními okurkami nebo použijte jen kyselé.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks vejce
    3
  • 50 g másla
    7
  • 1 ks cibule
  • 3 kostky droždí
  • 2 lžíce mléka
    7
  • 1 lžíce majonézy
    3
  • 2 špetky soli
  • 5 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli nechte v pánvi na másle zesklovatět. Přidejte rozdrobené droždí, opečte ho a poté za stálého míchání vmíchejte vejce a mléko, osolte, opepřete a nechte srazit. 

02.

Do vychladlé směsi přidejte polovinu okurek (nejlépe pikantních) nakrájených na kostičky a majonézu a promíchejte. Zbylé okurky použijte na ozdobení.

Načítám