Hlavní obsah

7 důvodů, proč nemáte skvělý sex!

Foto: thinkstock

Jaký máte sex vy?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi 7 důvodů, proč zrovna neprožíváte spokojené milostné období, nepatří jen přítomnost dětí nebo stres. Za některé věci, které vás okrádají o skvělé milování, si můžete více či méně sami!

Článek

Výzkum Státní univerzity Stephena F. Austina v Texasuuvádí, že prý existuje 237 důvodů, proč mít sex. A co ty důvody, které vás od něho odrazují? Zde jsou ty nejčastější:

1. Internet vás okrádá o čas

Nedávná studie provedená na University of Chicago Booth School of Business potvrdila, že je mnohem obtížnější odolat Facebooku, Twitteru a dalším sociálním sítím než odolat sexu. Podle autora studie Wilhelma Hofmanna 42 % účastníků výzkumu přiznalo, že mají problém soustředit se na sex a nemyslet na komentáře a další příspěvky na svém profilu. Kdo najde způsoby, jak si udržet sexy myšlení, vyhrává. Erotické sms zprávy, lechtivá diskuse po e-mailu… I to někdy stačí!

2. Nejste spolu

Podle portálu Yourtango.com jeden z pěti vztahů funguje pouze na dálku. Ale jen proto, že nejste spolu, nemusí váš sexuální život skončit! Zkuste sex po telefonu, masturbujte spolu po síti, vymýšlejte erotický román.

Foto: thinkstock

Vztahy na dálku mnohdy drhnou i v oblasti milování, ale nemusí to tak býtFoto: thinkstock

3. Vyhasla jiskra

„Co by člověk chtěl po dvanácti letech, že? Ale my se stereotypem bojujeme. Jednou za tři měsíce jedeme na víkend plný tajemství,“ říká Vanda. „Zatímco dceru hlídá babička, já si užívám vířivky, masáží, sexy prádla i sexu. Tyhle dny nás s manželem doslova nabíjí energií,“ dodává. Mít společné zájmy je totiž základ! „Když ve vztahu už není ona erotická fascinace, může být soužití pevnější a postavené na daleko stabilnějších základech, než je erotika,“ vysvětluje sexuolog Zlatko Pastor. Hlavně ale dělejte věci společně, to ostatní přijde samo.

4. Máte děti

Rodiče milují své děti, ale to neznamená, že jim musí podřídit naprosto všechno. „Ujistěte se, že jste ještě milenci, přátelé, druhové, a ne jenom matka a otec,“ radí psychosexuální terapeutky Val Sampson a Julia Cole v knize Jak si zajistit skvělý sex po zbytek života. Je důležité přeorganizovat čas tak, abyste fungovali jako pár i jako rodina.

5. Chybí touha

Ať už je to způsobeno léky, stresem nebo pochybnostmi o vlastním sexuální já, může ztráta libida ochromit celý vztah. Promluvte si o tom s lékařem, vezměte si dovolenou, soustřeďte se víc na sebe. Jak říká Amy Richardson, psycholožka z Floridy: „Věřím, že všichni máme osobní zodpovědnost udržet hořet plamínek naší vlastní touhy. Mozek je největší sexuální orgán, jen se musí správně používat. Pak můžete mít sexuální život svých snů.“

Foto: isifa

Sex by neměl být stereotypní, nové podněty jsou třeba!Foto: isifa

6. Jste vyčerpaní

Příčinou tohoto stavu může být kombinace všech problémů výše uvedených. Kalifornská psycholožka Ramani Durvasula na to má lék. Radí aspoň chvilku denně přemýšlet o svých fantaziích v duchu, že „všechno je hra", a nebát se říct o tom nahlas, třeba ve smyslu: „Dnes se mi zdálo o milostném přepadení.“ Čeho tím docílíte? „Je velmi smyslné mluvit o svých touhách, i když nejsou realizovány," říká Durvasula.

7. Necítíte se sexy

Jeden trik k budování větší důvěry je nošení sexy prádla mimo ložnici. ZuhairahScott Washington, zakladatelka Kahnoodle neboli mobilní aplikace, která pomáhá párům udržovat jejich vztahy čerstvé a vzrušující, navrhuje nosit erotické spodní prádlo i do práce, protože jedině tak budete připraveni svléknout ho a ukázat, když bude příležitost. „Zastavte se v obchoďáku ještě dnes. Budete uneseni silou leopardího vzoru nebo krajkové podprsenky,“ radí Zuhairah.

I když by se třeba tenhle krok zrovna minul účinkem, pořád je lepší ho zkusit než sedět se založenýma rukama a čekat na políbení Érose, boha lásky. Proti nudě je třeba bojovat!

A co vám běžně sabotuje milostný život?

Reklama

Načítám