Hlavní obsah

Džíny a košile: Jak je nosit, aby to nebyla nuda?

Foto: Filip Matušinský

Jedny džíny, jedna košile, pět variant. A čtenářka Katka coby modelka k tomu!Foto: Filip Matušinský

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Džíny a bílá košile k tomu. Přestože tahle dvojka tvoří silné módní spojenectví, i jí prospěje, když přibere do party někoho dalšího. Jak přetvořit klasiku na nápaditý outfit? Máme pro vás pár tipů.

Článek

Milujete je, nosíte je a nedáte na ně dopustit. Džíny patří ke stálicím každodenního šatníku a v kombinaci s košilí tvoří nadčasovou sestavu. Spoléhat se ale jen na ně? To by byla škoda. Tento základ se dá totiž velmi snadno proměnit.

S crop topem

Lehká košile je ideálním základem pro vrstvení a perfektně si rozumí i s módními crop topy. Náš tip? Zvolte vršek ve výrazné barvě, který má navíc i zkrácené rukávy! Na škodu není ani volnější střih, obzvlášť, pokud i vy nosíte spíše užší džíny.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: košile (Esprit, 1499 Kč), džíny (Topshop, 1499 Kč), zkrácený top (Mohito, 599 Kč), náušnice (Topshop, 399 Kč), kožené boty (Baťa, 3199 Kč), kabelka (Topshop, 899 Kč)Foto: Filip Matušinský

Okamžitý upgrade

Nejjednodušším způsobem, jak denimovou klasiku rychle vyšperkovat, je sako. Plusové body získáte za barvu, potisk nebo nápaditý střih. Pokud se nebojíte sáhnout po odvážnějších kombinacích, pozorně si prohlédněte tento třásňový pásek. Že vypadá jako sukně? Ano, a právě ty se letos přes kalhoty nosí. Ve velkém!

Foto: Filip Matušinský

Na foto: košile (Esprit, 1499 Kč), džíny (Topshop, 1499 Kč), pásek (Mohito, 299 Kč), sako (Marks & Spencer, 1299 Kč), hodinky (Ann Christine, 399 Kč), boty (Marks & Spencer, 1099 Kč), náhrdelník (C&A, 199 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Barevná saka denimový základ perfektně osvěžíFoto: archiv firem

V pánském stylu

Na večírek nebo pro chvíle, kdy se chcete zkrátka hodit více do gala, je tu inspirace pánským šatníkem. Oblékněte si sako s výraznými klopami, obujte lakované boty a pod límeček si uvažte mašli nebo klidně i kravatu. (Módní) úspěch zaručen!

Foto: Filip Matušinský

Na foto: košile (Esprit, 1499 Kč), džíny (Topshop, 1499 Kč), pásek (Marks & Spencer, 399 Kč), sako (F&F, 1099 Kč), stuha coby mašlička (každá galanterie za pár korun), boty (Topshop, 2299 Kč), náušnice (F&F, 229 Kč), prstýnky (Tally Weijl, 219 Kč/sada), psaníčko (Mohito, info o ceně v obchodě)Foto: Filip Matušinský

Atypický doplněk

K tomu, abyste proměnily klasiku v neotřelý look, leckdy stačí jen pár doplňků. Nepřehlédnutelným kouskem, se kterým zabodujete na každém večírku, je náhrdelník, spadající na ramena. Pak už jen přidejte psaníčko a podpatky. Volitelné jsou náramky, které stylistka přicvakla na obě zápěstí.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: košile (Esprit, 1499 Kč), džíny (Topshop, 1499 Kč), náramky (Promod, 399 Kč/kus), psaníčko (Esprit, 1499 Kč), náhrdelník (Mohito, 999 Kč), boty (Humanic, 1999 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Náhrdelník, spadající na tělo nebo rovnou šperk, který kopíruje top? Obojí rozhodně zapůsobí!Foto: archiv firem

Trochu jiná „mikča“

V zimě se hodí svršky, které nejen dobře vypadají, ale zároveň zahřejí a bez problémů se vejdou pod kabát. Chcete chodit i v něčem jiném než jen svetru nebo kardiganu? Zaměřte se na prodloužené mikinové sako. Jeho pohodlnost budete milovat a pod kabátem je mnohem příjemnější než pevné sako.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: košile (Esprit, 1499 Kč), džíny (Topshop, 1499 Kč), mikinové sako (Topshop, 2999 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1499 Kč), boty (Baťa, 999 Kč), klobouk (Mohito, 499 Kč), prsten (Ann Christine, 109 Kč)Foto: Filip Matušinský

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám