Hlavní obsah

Editorial: Co čeká chlapa v ženském kolektivu?

Foto: Greta Blumajerová

Čemu všemu musí čelit muž, který vydává ženský magazín?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nějaké zvláštní řízení osudu tomu chtělo, že se magazín ProŽeny rozhodl vydávat... muž. Muž, který se tímto počinem vydal na dobrodružnou pouť ženským světem, během níž mu často zůstává rozum stát. Náš šéf :).

Článek

Myslím, že sám dodnes neví, jestli to byl nápad odvážný, nebo šílený. Každopádně ta čtyřletá cesta (právě tak dlouho ProŽeny.cz vycházejí) obohatila jeho život o mnoho nových zjištění. Tak například zjistil, že ženy dokážou dlouhé hodiny mluvit o nových botách, které si koupila kolegyně – kolegyně, která při tomto rozhovoru sedí, protože v botách kvůli vysokému podpatku prakticky nelze stát, natožpak chodit.

Pochopil, že v ženském kolektivu se zásadní problémy neříkají nahlas, ale kolují jaksi meziprostorem. Že důležité věci jsou málokdy formulované, ale přesto se očekává, že jsou všem jasné. Smířil se s faktem, že ženy preferují barvy a chaos před strohou praktičností. A s údivem zaznamenal, že o hubnutí většinou mluví i ženy, které k tomu nemají žádný reálný důvod.

Přijal skutečnost, že pokud chce, aby členka redakce (konkrétně já) vyjela při teambuildingu po zledovatělé úzké cestě mezi metrovými závějemi do prudkého kopce k chatě, bude muset vylézt na mráz a s jejím autem vyjet sám. A přežil dokonce i rozhovor, při němž mu jiná kolegyně, jejíž oči dávno zmizely pod ledovými krustami na řasách, na sjezdovce na otázku, proč nemá lyžařské brýle, odpověděla: „Když mně nesluší..."

Foto: Marie Bartošová

Jana se svým týmem tentokrát vyzkoušela, jestli stejná móda může slušet ženám, které dělí jedna generace. Na výsledek se můžete podívat už v dnešním článkuFoto: Marie Bartošová

Náš šéf to zkrátka nemá lehké :). A proto se mu čas od času snažíme udělat radost článkem, který by mu ukázal, že v tom utrpení není sám. Tento týden jsme vsadili na téma Lucky Maixnerové pojednávající o tom, jaké ženské zvyky považují muži za trapné. Doufáme, že se šéfovi bude líbit :). Na ProŽenách ho najdete už zítra.

A abychom učinili rovnoprávnosti zadost, hned ve čtvrtek si můžete přečíst článek o tom, jaké typy mužů žijí mezi námi a co od nich můžeme čekat :). A tématem z žensko-mužského světa se ve svém sloupku tradičně zabývá i Veronika Žilková. Kromě čtení samozřejmě můžete i soutěžit nebo využít některou z našich slev!

Přeji vám hezký den!

Děkujeme průhonickému showroomu s nábytkem DECOLAND za poskytnutí prostoru k focení.

Vizáž: Dáša Kopecká (MA-DA Make-up Network)

Reklama

Související témata:

Načítám