Hlavní obsah

Editorial: Potřebujeme dovolenou, nebo se stane něco hrozného!

Foto: Greta Blumajerová

Dá se říct, že v redakci meleme z posledníhoFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V redakci přituhuje. Někteří chudáci (včetně mě) totiž ještě letos neměli dovolenou, což se začíná neblaze projevovat na chodu firmy. Prozatím si ještě nikdo neublížil ani nezpůsobil věcné škody, ale v rovině komunikace to začíná být docela sranda.

Článek

Tak například kolegyně Natalie se nedávno rozhodla uvařit si čaj. Zatímco se voda v konvici vařila, oloupala své dcerce mandarinku. Tu pak dala do hrníčku a zalila vroucím čajem. Mandarinkový čaj prý za moc nestál.

S přípravou jídla válčím i já. I já totiž ráno vařím vodu. Tou pak zalévám kuskus, zatímco vedle misky už čeká sklenice s vymačkanou pomerančovou šťávou. Nepřála bych vám vidět tu pravidelně se opakující scénku, kdy s konvicí nejdřív zamířím k džusu, pak se v poslední chvíli zarazím a vracím se ke kuskusu.

Obdobně se mi daří i v redakci. Před pár dny jsem se odebrala do kuchyně, umyla si skleničku, strčila ji do kávovaru a marně šátrala po páčce, kterou bych spustila vodu. Po pár sekundách mi můj omyl došel, přemístila jsem se na chodbu, kde jsem si z fontánky konečně načepovala požadovanou tekutinu :-)

V kuchyni perlí i naše editorka Jana. Ve středu si tam v mikrovlnce ohřála oběd, načež pak chtěla upozornit kolegyni Anetu, aby se o její talíř nespálila – místo věty „Pozor, Anet, horký talíř!“ z ní vypadla věta „Pozor, Anet, mokrej hrnec!“ :-)

Nutno podotknout, že o chvíli později jsme se bavily o tom, jak jsme unavené, a já Janě sdělila, že mě právě začaly hrozně pálit vlasy. Myslela jsem samozřejmě oči :-).

Zdá se, že jsme jen krok od majstrštychu mého skorobratra Tadeáše, který se kdysi odebral na školní výlet do muzea se dvěma sáčky – v jednom byla svačina a v druhém odpadky. Hádejte, se kterým se vrátil domů :-)

Je opravdu čistým štěstím, že žádný z našich přežbleptů zatím nepronikl na stránky ProŽeny.cz – tedy skoro žádný. Tímto se omlouvám, že jsem vám minule popřála příjemný víkend, a nikoli týden :-)

Jaký nejvtipnější přeřek se povedl vám?

Přeji vám příjemný TÝDEN! :-)

Reklama

Načítám