Hlavní obsah

Editorial: Zázrak na zahradu? Koupací jezírka!

Foto: Greta Blumajerová

Chci koupací jezírko. Úžasné, křišťálově čisté, a co nejlevnější!Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme s Michalem společný zájem – koupací jezírka! On staví dům, já mám chatu s velkou zahradou a oba jsme od úvah o bazénu přešli k biotopům.

Článek

Koupací jezírka jsou dneska velkým trendem a architekti dokážou vytvořit překrásná vodní zákoutí. Oba máme zhruba stejné představy – délka aspoň 10 metrů, hloubka kolem dvou, aby se v něm dalo kondičně plavat. Okolo spousta vodních kytek. Také molo a vedle vody pořádná terasa, na kterou se vejdou lehátka, slunečníky a další party příslušenství.

Momentálně sondujeme terén a zjišťujeme, na kolik nás tenhle sdílený sen vyjde. Zatím to moc optimisticky nevypadá :-). Michal postupně zjistil, že přesně taková jezírka, jaká se nám oběma líbí, má pár jeho kamarádů. Jedno stálo půl milionu, druhé tři sta tisíc a o ceně třetího jeho kamarádi taktně mlčí – byla nejspíš ještě astronomičtější.

Já se pořád ještě nevzdávám naděje, že když tu nejnižší cifru podělím dvěma, mohlo by to taky klapnout. Michal svoje jezírko plánuje zhruba na rok 2018, já upínám naděje k roku následujícímu :-). A zatím společnými silami shromažďujeme informace. Dost si slibuji od našeho středečního článku, který se bude věnovat tomu, jaké typy koupacích jezírek existují, jak je založit a čím osadit.

A také se ptáme všech kolem. Tak toho využiju – máte nějakou zkušenost se stavbou koupacího jezírka? Dali byste mu přednost před bazénem?

Přeji vám příjemný týden!

Související témata:

Načítám