Hlavní obsah

Epilace a opalování? Jde to dohromady!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Laser už bolí méněFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Také vás štve věčná starost, abyste měla určité části vašeho těla holé jako miminko? Což takhle nechat si odstranit chloupky nejmodernějším laserem, který umožňuje se po aplikaci i opalovat? Dokonce to s ním skoro vůbec nebolí!

Článek

Jak se epilují intimní zóny

Epilovat si můžete nechat skoro všechno a epilovat se nechávají jak muži, tak ženy. Já jsem si vybrala klasicky podpaždí a kromě toho jsem ještě kývla na epilaci třísel.V intimní oblasti si můžete vybrat. Lze si nechat epilovat pouze tzv. bikiny zone - v takovém případě si určíte, jaký tvar má vaše ochlupení mít a zůstane vám požadovaný ornament. Pokud jste odvážnější, může být odstraněno všechno ochlupení v této intimní zóně, a to dokonce včetně toho na stydkých pyscích. Epilace byla prováděna nejmodernějším laserem druhé generace NdYag, který se prakticky nevstřebává v kožním pigmentu. Přeloženo do normální řeči - nebude vás pálit na kůži, ale pouze tam, kde má, a to v cibulce chloupku, takže bolí mnohem méně. A právě proto je možné se nechat epilovat a zároveň opalovat. Zatímco lasery staršího typu toto neumožňují.

Epilaci mi prováděla milá sestřička, před kterou jsem rozhodně neměla žádné zábrany. Položila jsem se na lůžko a celá procedura mohla začít. Na oči jsem dostala ochranné brýle, přece jenom se jedná o laserový paprsek, který by je mohl poškodit. Laser vypadal jako tlustý váleček s dvěma bodci. Uprostřed těchto bodců svítil laserový paprsek. Sestřička začala laserem přejíždět po mých tříslech a vždy na každý chloupek namířila laserový paprsek.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Je pohodlné nemuset si kupovat žiletkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Bolí to?

Ještě před zákrokem se inkriminovaná místa potřou speciální chladivou emulzí, která inkriminované místo trochu znecitliví. Některý zákrok laserem nebyl cítit vůbec, ale v intimnějších místech to pálilo trochu více. Epilace stydkých pysků je asi pro tvrdší povahy, ale já myslím, že bych ji snesla. Laser funguje na několik stupňů a při další aplikaci by se měla jeho účinnost zvýšit. Po epilaci třísel se pokračovalo epilací podpaždí. Zde jsem skutečně velmi málo citlivá, takže jsme mohly přejít hned na druhý stupeň laseru.Ani tehdy nic nebolelo, pouze to občas štíplo při epilaci ve středu podpaždí. Musím ale podotknout, že musíte celou dobu počítat s velmi lehkým zápachem, jako by se vám třeba pálily vlasy v fénu. Přece jenom jde o ničení chloupku.

Žádné těžké následky

Čekala jsem, že po ošetření bude pokožka nějak zarudlá, nebo citlivější, ale nic z toho nenastalo, takže jsem poté mohla klidně vyrazit se opalovat nebo do solária. Ačkoliv jsem si oblékla těsné džíny, nic mě nedřelo a stejně tak i v dalších dnech. Podpaždí i třísla jsem si mohla normálně holit, ale chloupky se nesměly vytrhávat.

Po 14 dnech začínají chloupky vypadávat. Napoprvé by jich mělo vypadat zhruba 20 procent - vše závisí na tom, v jaké fázi růstu se zrovna chloupek nacházel. Na opakování epilace se máte přihlásit zhruba za dva měsíce. Po čtyřech až šesti opakování byste měli mít epilovanou oblast zcela bez chloupků. Cena za jednu epilaci celých třísel se pohybuje kolem pěti tisíc korun, podpaždí zhruba 3500 korun. Celý zákrok trval necelou hodinu.

Reklama

Související témata:

Načítám