Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Na prvním rande už nikdy jíst nebudu!

Foto: Mona Martinů

Špenát na zubech je na prvním rande pěkné faux pasFoto: Mona Martinů

Reklama

Jídlo je sexy? Rozhodně si to myslí autoři mnoha reklam i filmoví režiséři. Jak by jinak bylo možné, že figuruje v tolika milostných scénách? Určitě si vybavíte minimálně reklamu na pizzu, kterou pojídá šťastně zamilovaná dvojice pod nebem plných hvězd. On drží v ruce kousek pizzy, nese jí ho k ústům... Všichni víme, že až tu pizzu sní, čeká je noc plná vášně.

Článek

V reálu je to s jídlem ale trochu jinak. Zrovna včera jsem seděla s novým objevem v pizzerii. Přinesli nám pizzu, do které jsem se slastně zakousla (mám to totiž hezky odkoukané). Na patro se mi přilepil horký sýr, takže jsem místo elegantního polknutí musela tu hmotu o něco méně elegantně vyplivnout do ubrousku. Úplně zamilovaně se na mě tedy netvářil, to mi věřte. No co, jemu se za chvíli na zub přilepil špenát. Když jste na prvním rande, hrozně špatně se říká: „Dvojka vlevo nahoře, zásah špenátem!“ Pizzu tedy ze seznamu sexy jídel vylučuji.

Hodně sexy se tváří sushi. Malá sousta z rýže, syrových ryb a zeleniny jsou zdravá, hezká na pohled, nemusíte se bát, že po nich ztloustnete, a navíc vám nespálí patro. Tudíž by měla být návštěva sushi baru pro zamilované dvojice ideální. Před lety mě jeden adept na vztah do takového vytáhl. Chtěl se asi taky vytáhnout. Povedlo se mu to dokonale. „Sakra, tu kravatu už nikdy nevyčistím, manželka mě zabije!“ Pravil poté, co se mu jedno sousto z hůlek zřítilo do sójové omáčky. Za Á mě naštval tou manželkou (byla to pro mě docela novinka), za BÉ nesnáším chlapy, které rozhodí taková maličkost, jako flíček na kravatě.

Všimli jste si, že i v reklamách na rychlé občerstvení se muži a ženy tváří sexy? Nevím, co je na hamburgeru sexy! Mně z něj vždycky vypadne půlka věcí na tác nebo mi zezadu zákeřně vyteče majonéza na ruku. Na jednom rande jsem se chtěla vyvarovat podobných nehod a zbytečného příjmu kalorií. „Kup mi prosím jen kukuřičný klas!“ To byla tortura! První kousnutí, cák – dostal plný zásah na svetr. Ona ta potvora žlutá je fakt šťavnatá. Druhé kousnutí mi přilepilo slupku na zub. Nakonec jsem strávila pět minut s párátkem na toaletě.

Ale přes všechny překážky, které mi jídlo klade přes cesty, nevzdávám se. Ráda si ho užívám. Patří přece k životu jako láska a sex. Sexu se taky nevzdáme jen proto, že se napoprvé moc nevyvedl. V jídle a sexu lze do nekonečna experimentovat! V nejhorším si to už příště nedáte, no ne? Hláška „Fuj, tohle bych nikdy nevzal do pusy!“ mi napovídá, že s tím pánem bude asi pěkná nuda. „Hele, ochutnáš se mnou sušené kobylky?“ Tenhle se asi experimentů bát nebude. Nebál!

Víte, co mě baví? Že s přibývajícím věkem už trochu tuším, co si vybrat. S jídlem je to jednodušší! Ale s muži zase mnohem napínavější.

P. S.: Kobylky mají hnusně dlouhý nožičky, na které jsem myslela i při sexu. Zlatej řízek s kaší!

Reklama

Načítám