Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Pro tohle milujeme vánoční večírky!

Foto: Mona Martinů

Na vánoční večírek se mnozí těší celý rok. A já vím proč!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosinec je měsícem vánočních večírků. Největší legraci garantují ty firemní! Máte možnost vidět své kolegyně a kolegy v trochu jiném světle (pozor, oni vás taky!). Vánoční večírek začíná obvykle více či méně dlouhým proslovem vedení společnosti. Netvařte se unuděně, šéf si to nezaslouží. Myslete na něco hezkého. Třeba na raut, který za chvíli začne.

Článek

Raut je totiž první žertovnou vložkou vánočního večírku. Vaši kolegové se promění mávnutím proutku v lovce! Muži mají neomylný radar, jak v dlouhé řadě bufetových stolů objevit právě ten s teplou šunkou nebo gulášem. Zatímco ženy opatrně mapují, co se vlastně podává, případně spořádaně vrství na talířky předkrmové chody, muži už spokojeně sedí nad plným talířem. Pochopitelně najdou i bar, kde není fronta a točí se tam pivo.

Doporučuji uzavřít rautový pakt s nějakým milým kolegou. Nechť je vám průvodcem nebo ještě lépe zásobitelem.

Ve chvíli, kdy na tácech začíná převažovat vadnoucí zeleninová obloha a v rohu se krčí poslední dortík, začíná večírková volná zábava. Je to taková hra na KDO S KOHO. KDO je v tomto případě dýdžej nebo kapela, KOHO jsou všichni ostatní účastníci večírku. Kolega: „Pojď si zatancovat!“ Kolegyně: „Nejdu, to je blbý, nikdo tam není!“ Logicky tak hráči na pódiu prohrávají na plné čáře.

Naštěstí se i na firemním večírku najde první odvážný! Respektive odvážné! Dámy, musím nás pochválit, v 99 % případů jsme to my! Na tanečním parketu se objeví dvě až tři kolegyně, které se začnou vlnit. Těla na parketu začnou přitahovat pozornost méně odvážných a parket se pomalu zaplňuje.

Ve chvíli, kdy úplně celá firma poskakuje jako jeden muž a zpívá, že „…nám to vyjde, máme zájem, nejsme zlí, jsme děti rááááje…“, přichází dýdžejova pomsta. Ploužáky! „Nechci, aby mě vyzval k tanci Novák! Kouká sem! Pojď rychle na bar!“ Z uprchlíků se stanou různě velké skupinky pozorovatelů. „Já to říkala, že po něm vyjede! Takovej hezkej kluk a zrovna VONA!“ Ploužící dvojice z firemních večírků jsou zdrojem drbů na minimálně dva následující pracovní dny. Dobře si rozmyslete, s kým a jak si zaploužíte!

Nejzákeřnější jsou „překvapení večera“. Přicházejí v pozdních večerních hodinách, kdy jsou rozlišovací schopnosti a obranné reflexy většiny účastníků večírku sníženy. Někomu se prostě chce už spát, někomu přebývá nějaké to promile. Snadno se tak můžete stát obětí nějakého umělce – já jsem před pár dny s velikou hrdostí nosila na obličeji motiv motýla. Do té doby, než jsem se viděla v zrcadle. Když máte kolem očí obrovská růžová motýlí křídla, na čele tykadla a obočí je ze zlatých třpytek, šíleně se leknete! Naštěstí jsem u pánských toalet potkala několik Spidermanů, Frankensteinů, lebkounů a vesmírných příšer.

Užijte si vánoční večírek! Další bude až za rok!

Reklama

Související témata:

Načítám