Hlavní obsah
Foto: Lučina

Foto: Lučina

Co spojuje lučinu, rum či koňak, piškoty a šlehačku? Falešné tiramisu. Koho jím potěšíte?

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 3 ks žloutků
    3
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce rumu
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 200 g cukrářských piškotů
    1
    3
  • 200 ml kávy
  • 3 lžíce kakaa
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete s cukrem, přidejte lučinu a rum či koňak a vše vyšlehejte v hladkou pěnu. Nakonec lehce vmíchejte také ušlehanou šlehačku.

02.

Piškoty namočte v kávě v miskách střídejte vrstvy piškotů a krému, přičemž úplně nahoře musí být krém. Tohle „české tiramisu“ vložte do lednice a nechte přes noc ztuhnout. Druhý den jej posypte kakaem nebo čokoládou a můžete podávat. Uvidíte, že se po něm jen zapráší!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 904,47 kJ
Bílkoviny12,39 g
Tuky38,89 g
Sacharidy73,36 g
Sůl0,69 g
SAFA23,84 g
Vláknina2,78 g
Cukry42,33 g
Související témata:

Načítám