Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstovinové mašličky se špenátem zapečte s parmazánem a vejci. Je to chutná bezmasá večeře skoro bez práce.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vejce
    3
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce parmazánu
    7
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 g těstovin
    1
    3
  • 1 balení listového špenátu
  • 2 špetky muškátového oříšku
    8
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus a špenát spařte ve vroucí vodě. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém orestujte nasekaný česnek tak, aby změkl, ale neztmavnul. 

02.

Přidejte trochu vývaru, který jste okořenili špetkou muškátového oříšku, vmíchejte spařený špenát spolu s těstovinami, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. 

03.

Směs dejte do vymazané zapékací mísy, posypte parmazánem, navrch rozklepněte vajíčka, která ještě můžete přisolit. V troubě předehřáté na 180 °C zapečte dozlatova.

Načítám