Hlavní obsah

Fascinující fakta o mužském vyvrcholení

Foto: isifa

Přesvědčíme vás, že o vyvrcholení vašeho partnera nevíte vše!Foto: isifa

Reklama

Jak rychlé je mužské mlíčí? „Předjel“ by ho skútr? Za jak dlouho má muž vyvrcholení od chvíle, kdy si stáhne spodky? A co po styku vlastně doopravdy chce?

Článek

Říká se, že žena se při milování ohřeje jako železo, až se o ni člověk může spálit... To, jak dlouho jí to trvá, se liší od jedné ženy ke druhé, ostatně jako způsob dosažení vyvrcholení. Mají to muži stejně? Prožívají totožnou, nebo snad dokonce větší radost a slast? Po přečtení souhrnu zajímavých faktů o mužském orgasmu budete mít jasno!

Nejdřív orgasmus, pak ejakulace

Mnoho lidí se mylně domnívá, že orgasmus a ejakulace přichází ve stejnou dobu. Není tomu tak vždy. „Skutečnost je taková, že někteří muži ejakulují až několik sekund po orgasmu,“ vysvětluje Laura Berman, známá sexuální a vztahová terapeutka z Chicaga.

Ze startu do cíle za 2 minuty

„Známí výzkumníci Masters a Johnsonová z Univerzity of Chicago zjistili, že 75 procent mužů je schopných dosáhnout orgasmu po dvou minutách masturbace. Nebo dokonce i méně,“ objasňuje Berman. Ne vždy se ale to ale hodí.

Foto: THINKSTOCK

Sex není jen o bouřlivých, rychlých či suchých vyvrcholení...Foto: THINKSTOCK

Přímo při pohlavním styku je taková rychlost považována za předčasnou ejakulaci. Mimochodem, v České republice je podle společnosti STEM/MARK realizující celorepublikový průzkum sexuálního chování nechtěné a neovladatelné „ukončení sexuálního závodu“ třetí nejčastější sexuální dysfunkcí mužů.

Co potřebuje muž po orgasmu? Klid!

Muži to v posteli mají tak nějak jednodušší. Podle sexuální terapeutky v návaznosti na výzkum Masterse a Johnsonové vyšlo najevo, že jen 50 procent žen dosahuje orgasmu v rámci svého sexuálního života, kdežto u mužů je to 75 procent!

Navíc pánové nemají potřebu se po styku mazlit. „Poslední fáze cyklu sexuální aktivity je u žen pozvolná. Po souloži chtějí dále komunikovat, pokračovat, neusínají, sex pro ně orgasmem nekončí. Pro muže je to po orgasmu bungee jumping, tedy z vrcholu hned dolů. To ženy sestupují klidněji a pozvolna,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. To jen aby bylo jasno, proč vám po vyprázdnění svého pytlíku neodpovídá…

Délka vyvrcholení? Jen 5 vteřin!

Víte, jak vypadá malá sexuální satisfakce? „Orgasmy mužů bývají kratší,“ dodává Berman. Typický mužský orgasmus trvá od pěti do dvaadvaceti sekund čistého potěšení.

Rychlost spermatu

Podle Kinseyho institutu dosahuje průměrná rychlost ejakulátu během mužského orgasmu 45 kilometrů v hodině, takže se může rovnat jízdě vašeho skútru. Sestřelilo by ale sperma třeba prázdnou plechovku od piva na vzdálenost několika centimetrů? Kdo to zjistí, ať nám napíše!

Foto: thinkstock

Zažily jste někdy mužovo suché vyvrcholení?Foto: thinkstock

Pánský multiorgasmus – a bez výstřiku?

Ačkoli více orgasmů je obvykle spojováno se ženským sexuálním zážitkem, až 20 procent mužů je schopno doslova naučit se mít víc vyvrcholení během jednoho styku. Pravda, je za tím úsilí, a navíc se nejedná o typické orgasmy, ale takzvané suché. Podle tantrické a taoistické sexuality je možné orgasmus oddělit od ejakulace tak, když muž cítí, že je kousek od orgasmu, zpevní všechny možné pánevní svaly, aby zabránil spermiím opustit své místo. Ty se tak nevydají na obvyklou dráhu, ale vstřebají se do těla. Potkali jste někoho, kdo to umí?

Víc čísel v řadě? Záleží na kondici!

Refrakterní fáze čili doba, v níž si tělo potřebuje odpočinout před dalším orgasmem, může trvat od jedné minuty až po hodinu, dvě, tři… Pak je schopen souložit znovu. Ale pozor, čím lepší tělesná zdatnost, tím kratší tato refrakterní fáze je. „Pokud chce mít muž dlouhou životnost a rychlou sexuální obnovu, měl by se zdravě stravovat a zůstat fit,“ upozorňuje Laura Berman. 

I muži předstírají

Přijde vám to divné? Odborníkům nikoli. Ani českým, ani zahraničním. Taková sexuální terapeutka Rachel Needle z floridského centra pro manželské a sexuální zdraví říká, že 30 procent mladých dospělých mužů má falešný orgasmus. Jak? Nejjednodušší způsob je stáhnout si prezervativ, rychle ho zauzlovat, vyhodit a tvářit se šťastně…

To, jestli váš milenec nikdy nic takového nezkusil, je tajemstvím. Víc než o lež se ale spíš zajímejte o jeho kondici, ať vám v posteli déle vydrží, i kdyby jeho sperma nepředběhlo ani želvu. Co je doma, to se totiž počítá…

A co na mužském vyvrcholení překvapuje vás?

Reklama

Související témata:

Načítám