Hlavní obsah

Fazolová polévka s rajčaty a červeným vínem

Hodnocení:
(2)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Zima už je sice na ústupu, ale slabé jarní sluníčko ještě kolikrát nestihne dostatečně zahřát. Proto si pomozte potravinami, které váš organismus prohřejí zevnitř, třeba chilli!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky drceného chilli
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml červeného vína
  • 400 ml vody
  • 2 lžičky bylinek
  • 2 plechovky krájených sterilovaných rajčat
  • 2 plechovky bílých fazolí
  • 2 hrnky čerstvého špenátu
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte spolu s chilli zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek, chvilku počkejte, až se rozvoní a zalejte vínem.

Krok 2: Přiveďte k varu, přilejte drcená rajčata a 400 ml vody, okořeňte bylinkami a solí a asi 15 minut povařte. Přidejte scezené fazole, nechte chvíli prohřát a na závěr vmíchejte lístky špenátu a čerstvě mletý pepř.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek