Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zima už je sice na ústupu, ale slabé jarní sluníčko ještě kolikrát nestihne dostatečně zahřát. Proto si pomozte potravinami, které váš organismus prohřejí zevnitř, třeba chilli!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky chilli
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml červeného vína
    12
  • 400 ml vody
  • 2 lžičky čerstvých bylinek
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 plechovky bílých fazolí
  • 2 hrnky listového špenátu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte spolu s chilli zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek, chvilku počkejte, až se rozvoní a zalejte vínem.

02.

Přiveďte k varu, přilejte drcená rajčata a 400 ml vody, okořeňte bylinkami a solí a asi 15 minut povařte. Přidejte scezené fazole, nechte chvíli prohřát a na závěr vmíchejte lístky špenátu a čerstvě mletý pepř.

Související témata:

Načítám