Hlavní obsah

Feedeři: Lidé, kteří se snaží vykrmit partnera do stavu koule. Chápete to?

Foto: Profimedia

Sexuální úchylka permanentního vykrmování je jedna ze snad nejpodivnějších vůbecFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řekli byste, že být sexy dnes znamená být jedině štíhlý? Ve skutečnosti je zde poměrně dost početná komunita, která chce u svého sexuálního partnera pravý opak, aby přibral.

Článek

Možná jste někdy slyšeli o jisté osmatřicetileté Donně Simpson ze Spojených států, která plánovala, že se stane nejtlustší ženou na světě. Kupodivu ji v tomto snažení podporoval její partner, který jí ještě lil vysoce kalorické koktejly pomocí trychtýře přímo do úst…

Ve skutečnosti nejde o extra velkou raritu. Podobné vztahy se totiž pěstují i u nás, což dokládá internet, kde se podobní lidé sdružují a vyměňují si své zkušenosti.

Feeder a vykrmovaný

V zásadě lze ve vztazích, které jsou založené na potěšení z vykrmování a pojídání, vypozorovat dvě role. Ten, který vykrmuje, si říká feeder (z anglického slovesa feed krmit), jeho protějšek, který se pasivně nechá krmit a snaží se přibývat na váze, feedee, nebo gainer. Pohledem na internetové seznamky, a to i na ty české, zjistíte, že právě feedee je nedostatek, převládají ti, kdo chtějí vykrmovat.

Foto: Profimedia

Tak si to zkuste představit. Existují muži (a podle navštěvovanosti placených internetových záznamů z vykrmování jich není málo), které tahle paní sexuálně vzrušujeFoto: Profimedia

Vykrmím tě, až se nepohneš...

Vztah mezi feederem a vykrmovaným může nabývat různých podob, od té poměrně lehké, kdy stačí, že feeder opatří dobré jídlo ve velkém množství a s radostí pozoruje, jak jeho protějšek jí a přitom se ho dotýká, až po extrémní podobu, kdy feeder krmí svůj protějšek koktejly pomocí trubice a trychtýře. Někteří přitom mluví o tom, že jejich cílem je, aby vykrmovaný přibral do té podoby, až bude zcela nehybný…

To, že jde většinou o nedostižný „ideál“, dokládá i americký psycholog Charles Palkowsi, který se problematice dlouhodobě věnuje: „Vykrmení do imobility byla pro všechny neuskutečnitelná fantazie. Něco, co si můžou představovat a snít o tom, ale je velice nebezpečné a nerozumné to uskutečnit.“

Jako hubnutí, ale naopak

Do této fáze naštěstí mnozí nedojdou. Ačkoli se vám to nemusí tak zdát, přibrat opravdu hodně kil není právě snadné. Feedeři mluví dokonce o tom, že jde o podobný proces jako hubnutí, ale přesně naopak… Velmi přitažlivý je pro tyto páry právě proces změny. Vykrmovaný se tedy nechává pravidelně vážit a fotit a obrázky, za které by se jiný styděl, jsou pro ně zdrojem potěšení a pýchy.

Na feederismus se však obecně pohlíží jako na sexuální úchylku, která může být blízká fetišismu: „Může jít o fetiš na jídlo nebo je to nějaké hraní rolí (jako na děti), nějaký scénář – moc, dominance, podřízení. Sexualizovat lze obecně cokoli,“ uvádí sexuolog Jiří Procházka.

Foto: Profimedia

Častý případ je ten, že když si partnerka konečně srovná v hlavě, kolik je dvě a dvě, a začně hubnout, partner ji opustí a jde hledat jinou kouliFoto: Profimedia

Poškození zdraví je nezastaví

Při pohledu na obézní těla vykrmovaných každého musí napadnout, že je přibírání spojeno s nemalými zdravotními problémy, jako je například vysoký tlak, bolest páteře, či cukrovka. To ale příznivce tohoto trendu nijak neodrazuje. Tvrdí, že jsou si těchto rizik vědomi a akceptují je jako nevyhnutelné zlo.

Neškodná úchylka, nebo jde o oběti?

Komunita feederů není rozhodně přijímána jednoznačně a shovívavě. Ačkoliv v internetových skupinách vše vypadá tak, že s tímto životním stylem všichni zainteresovaní souhlasí, hlavně vykrmovaní vzbuzují otázky.

V mnoha případech totiž šlo o ženy (muži se také nechávají vykrmovat, ale mnohem méně často), které byly poměrně neatraktivní a obtloustlé již před nabíráním váhy. Je dost dobře možné, že jejich slabosti jejich partner využil a přinutil je tak trochu proti jejich vůli ke svým záměrům. Svou roli může hrát také sklon k sadismu a masochismu.

Dovedete si představit, že může někoho vykrmování vzrušovat? Máte někoho takového ve vašem okolí?

Reklama

Související témata:

Načítám