Hlavní obsah

Filmy, z kterých lidé čerpají sexuální fantazie

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Máte svůj sexy filmový tip na scénu, která vzbuzuje vaši smyslnost nebo aspoň romantické pocity? Nechte se inspirovat snímky, které považují za smyslné ostatní. Tahle desítka filmů probouzí libido a podněcuje fantazii!

Článek

Populární média, tedy filmy, televizní pořady a knihy, jsou běžným zdrojem sexuálních inspirací. To potvrdil i americký sociolog, psycholog a výzkumník Justin Lehmiller, který pro svoji knihu Řekni mi, co chceš (Tell Me What You Want) vyzpovídal 4 175 Američanů. Zeptal se jich, odkud jejich oblíbená sexuální fantazie pochází.

Takhle to prostě chci

Každý sedmý odpověděl, že je jeho fantazie postavena přímo na něčem, co četl nebo viděl v médiích (včetně pornografie). Lehmillerovi to nestačilo a začal se zajímat o detaily.

35 % dotázaných se svěřilo, že si minimálně jednou během sexu představovalo nějakou filmovou scénu, přičemž 8 % (asi jeden z dvanácti) si ji přehrává opakovaně. A které snímky jsou nejvíc v kurzu? Přečtěte si seznam 10 nejčastěji zmiňovaných filmů.

1. 9 a ½ týdne (1986)

Tuhle starou klasiku diváci pořád milují. Populární je hlavně moment, kdy John eroticky krmí Elizabeth před lednicí. Lidem utkvěly v mysli i hrátky s kostkou ledu, kterou Mickey Rourke (68) přejíždí Kim Basinger (66) po břiše směrem k lemu spodních kalhotek. Ani jeden z herců nevypadal, že by ho to nebavilo.

2. Sekretářka (2002)

Sekretářka je americký romantický film s erotickým nádechem, který popisuje vztah mezi sexuálně dominantním mužem-zaměstnavatelem a jeho submisivní sekretářkou. Většina fantazírujících by chtěla prožít zejména perverzní scény spojované s otroctvím. Když Edward Grey v podání Jamese Spadera (60) přiváže svoji sekretářku Lee čili Maggie Gyllenhaal (42) ke stromu a pokračuje v sexu, jsou diváci v sedmém nebi.

3. Spider-Man (2002)

Film na motivy marvelovského komiksu je příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera. V tomto snímku diváky bere pouze jedna scéna: polibek vzhůru nohama mezi Spider-Manem, kterého hraje Tobey Maguire (45), a jeho láskou Mary Jane v podání Kirsten Dunst (38). Tuto scénu dokonce zmiňovali účastníci testu nejčastěji!

Foto: Profimedia.cz

Nevinný polibek. Stačí ho obrátit vzhůru nohama a jdete do kolenFoto: Profimedia.cz

4. Padesát odstínů šedi (2015)

Lidé, kteří se zúčastnili ankety Justina Lehmillera, se shodli, že snad každá scéna z tohoto filmu zahrnující sado-maso praktiky je ta, kterou by chtěli prožít na vlastní kůži. Pravda, Jamie Dornan (38) coby Christian Grey si počínal s Dakotou Johnson (31) v roli nesmělé Anastasie Steell skutečně velmi obratně!

5. Velmi nebezpečné známosti (1999)

Nejčastěji zmiňovanou scénou z tohoto filmu je polibek mezi dívkami Kathryn, kterou hraje Sarah Michelle Gellar (43), a Cecile, tedy Selmou Blair (48). Sexuální napětí se tu dá krájet.

6. Titanic (1997)

Romantika a něžnost. To je film Titanic. Jack neboli Leonardo DiCaprio (45) kreslí Rose neboli Kate Winslet (45) nahou. A to je přesně ta scéna, která přiváděla účastníky výzkumu do varu – aspoň v rámci fantazií.

Foto: Profimedia.cz

Titanic zřejmě volily spíš romantické dušeFoto: Profimedia.cz

7. Zápisník jedné lásky (2004)

Z tohoto filmu bylo vyzdvihováno několik scén, mezi nejoblíbenější však patří ta, během které se hlavní hrdinové Noah a Allie v podání Rachel McAdams (41) a Ryana Goslinga (39) líbají v dešti. Jak romantické!

8. Život Adèle (2013)

A další film o milostném vztahu mezi dvěma ženami. Je plný sexuálních scén mezi Adèle v podání Adèle Exarchopoulos (26) a Emmou, kterou ztvárnila Léa Seydoux (35). Stačí si otevřít víno a nechat se inspirovat… V podzimních sychravých dnech může být taky pěkné horko!

Foto: Profimedia.cz

Milostné filmy s lesbickou tématikou mohou být vzrušující i pro heterosexuályFoto: Profimedia.cz

9. Pan a paní Smithovi (2005)

Takový ten usmiřovací sex. Znáte ho? Pokud ne, pusťte si film Pan a paní Smithovi, ve kterém excelují bývalí manželé Brad Pitt (56) a Angelina Jolie (45). Coby nájemní zabijáci, kteří to o sobě navzájem nevědí, nechají popustit uzdu vzteku, násilí i romantice. Jejich sex po hádce patří k těm nejlepším. Ale vážně je usmiřovací sex dobrý nápad?

10. Nebezpečné hry (1998)

Prý neotřelé a dráždivé. Obzvlášť vyzdvihovanou scénou z tohoto filmu je trojka mezi Samem, Suzie a Kelly. Matt Dillon (56), Neve Campbell (47) a Denise Richards (49) jsou prostě sázkou na jistotu. Můžete očekávat vlhké sny a neslušnou inspiraci.

A které další trháky se dostaly do rozšířeného výběru? Legendární Hříšný tanec (1987), Top Gun (1986) nebo Pretty Woman (1990). Co z toho si dnes pustíte vy?

Sex jako barometr vztahu. Jak moc ukazuje, zda vám to klape?

Reklama