Hlavní obsah

Filmy, z kterých lidé čerpají sexuální fantazie

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Reklama

Máte svůj sexy filmový tip na scénu, která vzbuzuje vaši smyslnost nebo aspoň romantické pocity? Nechte se inspirovat snímky, které považují za smyslné ostatní. Tahle desítka filmů probouzí libido a podněcuje fantazii!

Článek

Populární média, tedy filmy, televizní pořady a knihy, jsou běžným zdrojem sexuálních inspirací. To potvrdil i americký sociolog, psycholog a výzkumník Justin Lehmiller, který pro svoji knihu Řekni mi, co chceš (Tell Me What You Want) vyzpovídal 4 175 Američanů. Zeptal se jich, odkud jejich oblíbená sexuální fantazie pochází.

Takhle to prostě chci

Každý sedmý odpověděl, že je jeho fantazie postavena přímo na něčem, co četl nebo viděl v médiích (včetně pornografie). Lehmillerovi to nestačilo a začal se zajímat o detaily.

35 % dotázaných se svěřilo, že si minimálně jednou během sexu představovalo nějakou filmovou scénu, přičemž 8 % (asi jeden z dvanácti) si ji přehrává opakovaně. A které snímky jsou nejvíc v kurzu? Přečtěte si seznam 10 nejčastěji zmiňovaných filmů.

1. 9 a ½ týdne (1986)

Tuhle starou klasiku diváci pořád milují. Populární je hlavně moment, kdy John eroticky krmí Elizabeth před lednicí. Lidem utkvěly v mysli i hrátky s kostkou ledu, kterou Mickey Rourke (68) přejíždí Kim Basinger (66) po břiše směrem k lemu spodních kalhotek. Ani jeden z herců nevypadal, že by ho to nebavilo.

2. Sekretářka (2002)

Sekretářka je americký romantický film s erotickým nádechem, který popisuje vztah mezi sexuálně dominantním mužem-zaměstnavatelem a jeho submisivní sekretářkou. Většina fantazírujících by chtěla prožít zejména perverzní scény spojované s otroctvím. Když Edward Grey v podání Jamese Spadera (60) přiváže svoji sekretářku Lee čili Maggie Gyllenhaal (42) ke stromu a pokračuje v sexu, jsou diváci v sedmém nebi.

3. Spider-Man (2002)

Film na motivy marvelovského komiksu je příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera. V tomto snímku diváky bere pouze jedna scéna: polibek vzhůru nohama mezi Spider-Manem, kterého hraje Tobey Maguire (45), a jeho láskou Mary Jane v podání Kirsten Dunst (38). Tuto scénu dokonce zmiňovali účastníci testu nejčastěji!

Foto: Profimedia.cz

Nevinný polibek. Stačí ho obrátit vzhůru nohama a jdete do kolenFoto: Profimedia.cz

4. Padesát odstínů šedi (2015)

Lidé, kteří se zúčastnili ankety Justina Lehmillera, se shodli, že snad každá scéna z tohoto filmu zahrnující sado-maso praktiky je ta, kterou by chtěli prožít na vlastní kůži. Pravda, Jamie Dornan (38) coby Christian Grey si počínal s Dakotou Johnson (31) v roli nesmělé Anastasie Steell skutečně velmi obratně!

5. Velmi nebezpečné známosti (1999)

Nejčastěji zmiňovanou scénou z tohoto filmu je polibek mezi dívkami Kathryn, kterou hraje Sarah Michelle Gellar (43), a Cecile, tedy Selmou Blair (48). Sexuální napětí se tu dá krájet.

6. Titanic (1997)

Romantika a něžnost. To je film Titanic. Jack neboli Leonardo DiCaprio (45) kreslí Rose neboli Kate Winslet (45) nahou. A to je přesně ta scéna, která přiváděla účastníky výzkumu do varu – aspoň v rámci fantazií.

Foto: Profimedia.cz

Titanic zřejmě volily spíš romantické dušeFoto: Profimedia.cz

7. Zápisník jedné lásky (2004)

Z tohoto filmu bylo vyzdvihováno několik scén, mezi nejoblíbenější však patří ta, během které se hlavní hrdinové Noah a Allie v podání Rachel McAdams (41) a Ryana Goslinga (39) líbají v dešti. Jak romantické!

8. Život Adèle (2013)

A další film o milostném vztahu mezi dvěma ženami. Je plný sexuálních scén mezi Adèle v podání Adèle Exarchopoulos (26) a Emmou, kterou ztvárnila Léa Seydoux (35). Stačí si otevřít víno a nechat se inspirovat… V podzimních sychravých dnech může být taky pěkné horko!

Foto: Profimedia.cz

Milostné filmy s lesbickou tématikou mohou být vzrušující i pro heterosexuályFoto: Profimedia.cz

9. Pan a paní Smithovi (2005)

Takový ten usmiřovací sex. Znáte ho? Pokud ne, pusťte si film Pan a paní Smithovi, ve kterém excelují bývalí manželé Brad Pitt (56) a Angelina Jolie (45). Coby nájemní zabijáci, kteří to o sobě navzájem nevědí, nechají popustit uzdu vzteku, násilí i romantice. Jejich sex po hádce patří k těm nejlepším. Ale vážně je usmiřovací sex dobrý nápad?

10. Nebezpečné hry (1998)

Prý neotřelé a dráždivé. Obzvlášť vyzdvihovanou scénou z tohoto filmu je trojka mezi Samem, Suzie a Kelly. Matt Dillon (56), Neve Campbell (47) a Denise Richards (49) jsou prostě sázkou na jistotu. Můžete očekávat vlhké sny a neslušnou inspiraci.

A které další trháky se dostaly do rozšířeného výběru? Legendární Hříšný tanec (1987), Top Gun (1986) nebo Pretty Woman (1990). Co z toho si dnes pustíte vy?

Sex jako barometr vztahu. Jak moc ukazuje, zda vám to klape?

Reklama

Načítám