Hlavní obsah

Finanční náplast pro rodinný rozpočet

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ročně je u nás kvůli úrazu ošetřeno 450 000 dětí. Jak se bránit proti finančním starostem v těchto situacích?

Článek

Děti jsou radost i starost, říká lidové přísloví. Jsou zvídavé, neposedné, rády zkoušejí nové věci, často své schopnosti ale přeceňují, jsou nepozorné a kvůli nedostatečným zkušenostem mnohdy správně neodhadnou situaci a nebezpečí. A úraz se přihodí doslova během vteřiny. Podle průzkumu společnosti ING je právě kvůli úrazu hospitalizováno každé desáté dítě.

Následky úrazu přitom nemusí mít vliv „pouze“ na zdraví či vývoj dítěte, mnohdy se negativním způsobem dotknou i rodinného rozpočtu. Při péči o nemocné dítě totiž pečující rodič dostává jen tzv. ošetřovné, a rodina tak přichází o značnou část svých příjmů. Přizpůsobit bydlení potřebám a požadavkům doživotně postižených dětí je pak další finanční a emoční ranou. A přitom každý rok je takto postižených dětí kolem tří tisíc.

Užijte si každý okamžik bez starostí!

Pro rodiče, kteří si tato rizika uvědomují a chtějí se před nimi chránit, ING Životní pojišťovna připravila nová dětská připojištění. Připojištění pro případ trvalých následků úrazu s progresivním plněním je účinnou pojistnou ochranou, která dítěti poskytuje finanční plnění za trvalé následky úrazu již od těch nejmenších (od 1 % tělesného poškození). Připojištění denních dávek za dobu nezbytného léčení úrazu s progresí v případě hospitalizace nabízí krytí drobných i větších úrazů. Pojistné plnění je přitom vypláceno formou denní dávky za dobu léčení.

Uvažujete o novém připojištění svých dětí? Vymalujte si s nimi omalovánky zdarma, než se rozhodnete.

Reklama

Související témata:

Načítám