Hlavní obsah
Foto: zi3000, Shutterstock.com

Foto: zi3000, Shutterstock.com

Noky se žampiony zapečte krátce s parmazánem, ale pokud máte hodně naspěch, tak je sýrem jen posypte.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g gnocchi
    1
  • 300 g žampionů
  • 1 lžička kmínu
  • 1/4 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Papriku nakrájejte na proužky, houby na plátky. V pánvi rozehřejte  olivový olej, na kterém osolené houby a papriku zprudka orestujte. Okořeňte kmínem a kari a podlijte bílým vínem, které nechte vyvařit. 

02.

Promíchejte s uvařenými gnocchi, vložte do zapékací mísy, posypte parmazánem a zapečte dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit nasekanou petrželkou.

Načítám