Hlavní obsah
3,6
(19)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tvaroh je prý první výrobek z mléka, který člověk kdy vyrobil – lidstvo ho zná odpradávna. Navíc je ohromně zdravý. Proč si tedy tuhle výjimečnou pochoutku nedat i k obědu, třeba ve formě knedlíků?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 5 lžic strouhanky
  • 2 lžíce špaldová mouka
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1/2 ks cibule
Článek

Postup

01.

Tvaroh, vajíčko, strouhanku, mouku a sůl dejte do mísy a vypracujte tužší těsto. V hrnci přiveďte k varu vodu, tu ještě trochu osolte, z těsta vytvarujte v dlaních menší knedlíky a vařte je asi 10–12 minut – jakmile vyplavou, vařte je už jen asi dvě minuty.

02.

Hotové knedlíky slijte a propíchejte špejlí, aby mohla uniknout pára. Na grilovací pánvi zlehka opečte na proužky nakrájenou cibuli a můžete podávat.

Máte knedlíky radši nasladko? Nevadí, uvařte si tvarohové knedlíky s ovocem jaké máte rádi.

Reklama

Související témata:

Načítám