Hlavní obsah

Hanácké tvarohové knedlíky s cibulí

Hodnocení:
(19)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Tvaroh je prý první výrobek z mléka, který člověk kdy vyrobil – lidstvo ho zná odpradávna. Navíc je ohromně zdravý. Proč si tedy tuhle výjimečnou pochoutku nedat i k obědu, třeba ve formě knedlíků?

Ingredience pro:
2 porce
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 5 lžic strouhanky
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • sůl
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1/2 cibule
Článek

Postup

Krok 1: Tvaroh, vajíčko, strouhanku, mouku a sůl dejte do mísy a vypracujte tužší těsto. V hrnci přiveďte k varu vodu, tu ještě trochu osolte, z těsta vytvarujte v dlaních menší knedlíky a vařte je asi 10–12 minut – jakmile vyplavou, vařte je už jen asi dvě minuty.

Krok 2: Hotové knedlíky slijte a propíchejte špejlí, aby mohla uniknout pára. Na grilovací pánvi zlehka opečte na proužky nakrájenou cibuli a můžete podávat.

Máte knedlíky radši nasladko? Nevadí, uvařte si tvarohové knedlíky s ovocem jaké máte rádi.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek